هر 12 دقیقه یک نفر در ایران به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بهنام لشگرآرا کارشناس آموزش و ارتقای سلامت آن دانشگاه بیان داشت دوران سالمندی، معضلات بسیار و هزینه‌های سنگینی را برای شخص، خانواده و جامعه به بار می‌ آورد کهیكی از این عوارض شایع، «بیماری آلزایمر» است. به گفته ی وی بر اساس آمار جهانی هر هفت ثانیه یک نفر در سطح جهان و هر 12 دقیقه یک نفر در ایران به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شود.وی افزود از نخستین علایم و نشانه‌های این بیماری می‌توان به اختلال حافظه، اختلال در انجام وظایف روزمره، گم کردن زمان و مكان، اختلال در گفتار، اختلال در قضاوت، اختلال در تفكر، تغییر در خلق و خو، جابه‌جا گذاشتن وسایل، از دست دادن یا كاهش انگیزه زندگی و تغییرات شخصیتی اشاره کرد. این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد تحقیقات جدید نشان می‌دهد که افراد با انجام چند اقدام ساده می‌توانند سبک زندگی خود را تغییر دهند و خطر ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش دهند. لشگرآرا گفت یکی از این اقدامات حل کردن جدول یا انجام سرگرمی‌هایی چون مطالعه، شطرنج و بازی‌های فکری است. همچنین تماس با دوستان و داشتن ارتباط اجتماعی مستمر نیز می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. لشگرآرا در پایان تصریح کرد خوردن ماهی، انجام تمرینات بدنی منظم ، کسب مهارت های جدید، داشتن رژیم غذایی سالم، کاهش فشار و استرس و شرکت در اجتماعات از دیگر عواملی هستند که می‌توانند در پیشگیری از بروز این بیماری موثر باشند.

پنج شنبه, 25 مهر 1398

1986