معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد: اجرای بسیج ملی کاهش مصرف نمک از 6 دی تا 10 بهمن ماه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، گفت: بسیج ملی کاهش مصرف نمک از ششم دیماه تا دهم بهمن ماه در کشور اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار وب دا در روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ دکتر محسن مقدمی با اعلام این خبر، افزود:این بسیج ملی در استان فارس، با همکاری سازمان صدا و سیما، سازمان آموزش و پرورش، شهرداری شیراز، سازمان بهزیستی، اتحادیه صنف رستوران و فست فود برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ایران یکی از پر مصرف ترین کشورهای دنیا در زمینه مصرف نمک محسوب می شود، اظهار کرد:میانگین روزانه مصرف نمک در ایران، سه برابر استاندارد جهانی است، به صورتی که میزان مصرف نمک در ایران 10 تا 15 گرم برآورده شده و در حالی است که روزانه سه تا پنج گرم نمک ، معادل نصف قاشق مرباخوری توصیه می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توصیه به حذف نمکدان از سفره غذائی ، تاکید کرد:مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل افزایش فشار خون بوده و امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی عروقی و پرفشاری خون ، مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است.

دکتر مقدمی ادامه داد:در همین راستا، با هدف افزایش آگاهی های تغذیه ای سیاستگذاران و مسئولان در بخش های مرتبط و اصلاح نگرش و عملکرد گروه های مختلف جامعه در مورد اصلاح الگوی مصرف غذایی و کاهش مصرف، ششم دی ماه تا دهم بهمن ماه، به عنوان بسیج ملی کاهش مصرف نمک در سراسر کشور با همکاری بخش های مرتبط برگزار می شود.

وی در خصوص نامگذاری هفته های بسیج ملی کاهش مصرف نمک در کشور ، خاطرنشان کرد:هفته اول با عنوان ذائقه سازی در کودکان، هفته دوم با عنوان اصلاح بوفه مدارس ، هفته سوم با عنوان سالمندان ، هفته چهارم با عنوان نانوائی ها و هفته پنجم نیز با عنوان بیماری های غیر واگیر از قبیل فشار خون، سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی در این بسیج ملی نامگذاری شده است.

جمعه, 30 تیر 1396

2090693