بیشتر بدانیم: اهميت صرف صبحانه در دانش آموزان چیست؟/ ترغیب دانش آموزان به صرف صبحانه با ایجاد تنوع

مطالعاتدههاخيرنشاندادهكهتغذيهصحيحدرقدرت يادگيريدانشآموزانموثراستونخوردنصبحانهميتوانداثرات منفيبريادگيريآنهاداشتهباشد.

به گزارش "وب دا" در شیراز، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: درشرايطناشتاييكوتاهمدت طبيعي،مكانيسمهموستاتيك،گلوكزخونرادرسطحينگاه ميداردكهبهعملكردطبيعيمغزلطمهواردنشودواگرمدت زمانناشتاييطولانيترباشد،نگهداريقندخوندرسطحيكه مغزقادربهفعاليتطبيعيخودباشد،دشوارترشده، يادگيريو تمركزحواسمختلميشود.

Breakfast

"زینب رشیدی" افزود: بررسيها درسالهايگذشتهنشانمی دهدكهافزايشنسبي قندخونموجببهبودعملكردمغزويادگيريدانشآموزانميشود؛ يكيازدلايلافزايشيادگيريبهعلتبالارفتن قندخون،ساختهشدن "استيلكولين"استكهنقشآندرتقويتحافظه،بهاثبات رسيدهاست.

او تداوم در نخوردنصبحانهوتبديلبهعادتشدن راموجب كمبوددريافتموادمغذيروزانهموردنيازفرددانست و اضافه کرد: صبحانهدروعدههايديگرجايگزيننمی شودودرنتيجه كمبود كالري،ويتامينهاواملاحرا به همراه دارد.

این کارشناس تغذیه دانشگاه، ادامه داد:مطالعاتجديدنشانمی دهد،دانشآموزانيكهصبحانهنميخورند،بيشتردر معرضاضافهوزنوچاقيقراردارند؛ نخوردنصبحانهوناشتاييطولانيمدتموجبافتقندخونشدهودروعدهناهاربهعلتگرسنگيواشتهايزياد،غذايبيشتريخوردهميشودكهدرنهايتاضافه وزنوچاقيرابه دنبالدارد.

رشیدی افزود: براياينكهدانشآموزاناشتهايكافيبرايخوردنصبحانهداشتهباشند،بايدشامرادرساعت هایابتداي شبصرفكنندوشب هادرساعتمعينبخوابندتاصبحبتوانندزودتربيدارشوندووقت كافيبرايخوردنصبحانهداشتهباشند.

او یادآور شد: اگروالدينصبحانهرابهعنوانيكوعدهغذاييمهمتلقيكنند وهرروزدورسفرهصبحانهبنشينند، مشوقدانشآموزانبرايصرفصبحانه هستند؛ پدر و مادرها بايدسحرخيزي،ورزشونرمشصبحگاهيوخوردنصبحانهدرمحيطگرمخانوادهرابهكودكانخود آموزش دهند.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه اضافه کرد: غذاهاييمانندفرني،شيربرنج،حليم،عدسي و آش، بیشترموردعلاقهدانشآموزانهستندوازارزش غذاييبالاييبرخوردارند که می توان به عنوان وعده صبحانه برای کودکانمان تهیه کنیم.

رشیدی تاکید کرد:غذاهاييمانندنان وپنيروگردو،نانوتخممرغوگوجهفرنگي،نانوكرهومربا،نانوكرهوعسل،نانوكرهوخرما،همراه بايكليوانشير،يكصبحانهسالمومغذيبرايدانشآموزاناست.

او در پایان گفت:يكيازدلايلنخوردن صبحانهدردانشآموزان،تكراريويكنواختبودنآناست؛ تنوعدرصبحانه،دانشآموزانرابهخوردن صبحانهتشويقميكند.

یکشنبه, 08 اسفند 1395

1812094