فهرست اخبار و رویداد ها

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد: ارتقای شاخص ارزیابی برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید در استان فارس

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از ارتقای شاخص ارزیابی برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید در استان فارس خبر داد.

به گزارش "وبدا" در شیراز، "اعظم فرمانی" با بیان اینکه برنامه پیشگیری و مهار کمبود ید و اختلالات ناشی از آن ( IDD ) یکی از اولویت های مهم گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی است، ادامه داد: ید یک عنصر اساسی برای بقای انسان محسوب می شود و برای رشد و نمو فرد، حتی پیش از تولد نیز موردنیاز است.

Yod

او افزود: کمبود ید از راه ایجاد اختلال در رشد و تکامل مغز، جان میلیون ها انسان را در معرض خطر قرار می دهد و گواتر به عنوان تظاهری از کمبود آن است که با بزرگتر بودن تيروئيد از اندازه عادي بروز می یابد و اشخاصي كه دچار فقر شدید يد هستند،در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند، زيرا نمي‌توانند به اندازه كافي هورمون تيروئيد بسازند.

این کارشناس تغذیه، یددار کردن نمک های خوراکی و پایش مستمر برنامه در سه سطح تولید نمک، مراکز عرضه و توزیع و سطح خانوارهای مصرف کننده طی سالیان گذشته را در کاهش قابل ملاحظه شیوع گواتر در کشور و در سطح استان موثر دانست و گفت: اندازه گیری ید ادرار یکی از مهمترین شاخص های پایش برنامه ( IDD ) بوده و استمرار این برنامه، مستلزم پایش مستمر آن است، بر همین اساس، به صورت سالیانه میزان ید در ادرار 240 دانش آموز هشت تا 10 ساله استان به صورت تصادفی مورد بررسی قرار می‌گیرد که میانه ید این جمعیت می‌تواند نشان دهنده میران کافی یا ناکافی دریافت ید در جامعه باشد.

او با اشاره به بررسی های گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه، اضافه کرد: این بررسی ها بیانگر این است که در سال تحصیلی 95-1394 ، میانه ید ادرار دانش آموزان در حد مطلوب قرار دارد و نسبت به سال تحصیلی پیش از آن، سه و چهار دهم درصد، ارتقاء یافته است.

فرمانی گفت: کمبود ید، آسیب ها و اختلالات نامطلوبی در رشد و تکامل فرد به ویژه در دوران بارداری، شیر دهی و کودکی به جای می‌گذارد، بنابراین حفظ وضعیت موجود بسیار اهمیت دارد و لازم است افراد جامعه مواد غذایی حاوی ید مانند ماهی و غذاهای دریایی را در سفره غذایی خانوار وارد کرده و از نمک تصفیه شده ید دار استفاده کنند.

او تاکید کرد: مصرف نمک های غیر تصفیه شده و نمک های بدون ید به دلیل وجود ناخالصی در آن و نداشتن ید، برای سلامتی مضر است.

Usfull Links نظر سنجی

کدام قسمت وب سایت معاونت بهداشت مفیدتر است؟

علمی/ آموزشی - 29.2%
تازه های پزشکی - 15.3%
اخبار / اطلاعیه - 14.8%
همه موارد بالا - 40.7%

مجموع آراء: 216
نظر دهی پایان یافته است on: 01 اکتبر 2016 - 00:00
یکشنبه, 02 مهر 1396

Usfull Links موقعیت مکانی

 

Untitled 1

 

 

Usfull Links آمار بازدید

امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
همه روزها
825
2363
15094
15094
44003
57420
2208824

Forecast Today
1656


Your IP:54.80.137.187