رونمایی از هزار قلیان در شیراز که گلدان شدند

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اجرای برنامه رونمایی از هزار قلیان به گلدان، در شیراز خبر داد.

به گزارش "وب دا" در شیراز، دکتر "احمد رضازاده" افزود: در پی آغاز به کار پویش "قلیان ها را گلدان کنیم" در سطح کشور که با استقبال گروه های مختلف همراه شد، استان فارس نیز با این پویش همگام شده است.

او ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به عنوان متولی سلامت عمومی، استقبال زیادی از این پویش داشت و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، هر کدام به شیوه ای، پیام تبدیل کردن قلیان ها به گلدان را منتشر کردند.

دکتر رضازاده، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، با تبدیل کردن تعدادی قلیان به گلدان، به شکل نمادین، آن ها را به مسوولان اداره های استان اهدا کرد و این اقدام مورد استقبال قرار گرفت.

مدیر روابط عمومی دانشگاه با بیان اینکه شهرستان مرودشت هم از شهرستان های پیشرو در این زمینه بوده است، اضافه کرد: مسوولان سلامت شهرستان مرودشت هم چندی پیش با تبدیل کردن یکصد قلیان به گلدان طبیعی و اهدای آن به اداره های این شهرستان، زیبایی بیشتری به این پویش بخشیدند.

او از طرح جدید استان فارس برای معرفی هرچه بیشتر این پویش خبر داد و گفت: شورای اسلامی شهر شیراز، معاونت خدمات شهری شهرداری، شهرداری منطقه یک، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره بهزیستی، نیروی انتظامی و صدا و سیمای مرکز فارس، در اقدامی مشترک، روز جمعه، بیست و ششم شهریور، از ساعت 20 تا 22، در بولوار چمران، با رونمایی از هزار قلیان که به گلدان تبدیل شده اند، با این پویش ملی همگام می شوند.

دکتر رضازاده تاکید کرد: این برنامه، حرکتی نمادین در راستای گسترش فرهنگ نفی دخانیات، به دلیل آسیب های ناشی از مصرف آن ها برای سلامت فرد و جامعه است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به خطر مصرف قلیان، گفت: مصرف این ماده دخانی، فرد را با خطراتی به مراتب بیشتر از سیگار مواجه می سازد و مصرف کنندگان در معرض خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان ها هستندكه مهم ترين آنها سرطان ريه، ‌پوست، ‌لوزالمعده، ‌مثانه و خون است.

او يكي از زيان هاي مصرف قليان را مربوط به اسانس های شيميايي با بو و مزه ميوه دانست كه در اثر حرارت بالا تجزيه مي شوند و مواد بيماري زايي را توليد مي كنند و ضمن کاهش قدرت دفاعي بدن، زمينه را براي ابتلا به بيماري هاي ريوي فراهم می کنند، همچنين در بعضي موارد سبب نمايان شدن آسم خفته در افراد مي شوند.

دکتر رضازاده ادامه داد: افزايش ضربان قلب در افرادي كه قليان می کشند، چند برابر افراد سيگاري است و بر خلاف تصور عموم كه قليان را اعتيادآور نمي دانند، اين پديده نيز به دلیل بالا بردن نيكوتين در خون، خاصيت اعتياد آوري دارد؛ البته رفتار قليان كشيدن يك رفتار پیچیده است كه به سرعت فرد را معتاد نمي كند و در دراز مدت اثرات سوء آن ظاهر مي شود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه، یادآور شد: آتش قليان از ذغال برافروخته به وجود مي َآيد و به همين دليل میزان تولید منوكسيد كربن آن چندين برابر سيگار است.

او ابراز امیدواری کرد با اجرای برنامه تبدیل کردن هزار قلیان به گلدان در شیراز، این پویش فراگیر شده و عده بیشتری به آن بپیوندند.

پنج شنبه, 05 مرداد 1396

Your IP:54.196.74.142