نان های سنگک در فارس، سلامت بخش می شوند

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از آغاز طرح افزایش میزان سبوس در نان ها سنگک از ابتدای مرداد در شهر شیراز خبر داد.

به گزارش "وب دا" در شیراز، دکتر "محمدمهدی رزمجو" با اعلام این خبر، این مژده را به مردم فارس داد که از این پس می توانند نان سنگک سلامت بخش تری مصرف کنند و افزود: نان سبوس دار منبع خوبی از ويتامين هاي گروه B، ويتامين E، منيزيم، آهن، روي، سلنیوم، مس، منگنز، کلسیم   است.

او نان سبوس دار(سلامت بخش) را نسبت به نان های بدون سبوس(سفیدرنگ) از ارزش تغذيه اي بالاتري برخوردار دانست و یادآور شد: ناني كه خمير آن به صورت طبيعي تخميرمی شود، علاوه بر هضم بهتر، جذب آهن، روي و كلسيم آن هم بهتر صورت گرفته و عطر و بوي بهتري دارد.

Sangak

دکتر رزمجو با اشاره به فواید مصرف نان هاي سبوس دار، از کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دو یاد کرد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در خصوص خواص سلامت بخش فیبر موجود در نان سبوس دار، افزود: به طور معمول 100 گرم نان تهیه شده از آرد کامل (سبوس دار) در حدود هفت گرم فیبر داشته و با توجه به سبد غذایی مطلوب ایرانیان (مصرف 320 گرم نان به صورت روزانه) مصرف نان سبوس دار به تنهایی می تواند در حدود 90 درصد نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند.

او گفت: فیبر با حجم دهی به جیره غذایی سبب کاهش اشتها و در نتیجه مهار افزایش وزن می شود، با جذب آب و تشکیل ژل، کربوهیدرات ها را محصور کرده و در نتیجه با کاهش میزان جذب گلوکز، قند خون را کاهش می دهد،با کاهش سطح کلسترول (به ویژه نوع بد آن) سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود وبا به تاخیر انداختن جذب گلوکز در خون، سبب کاهش خطر ابتلا به دیابت و مدیریت بهتر قند خون در بیماران دیابتی می شود، همچنینسبب تسهیل عبور غذا از سیستم گوارشی شده و به عملکرد بهتر آن و پیشگیری از ابتلا به سرطان های گوارشی کمک می کند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی اضافه کرد: نان سبوس دار منبع بسیار مناسبی برای تامین آهن، منیزیم، فسفر، روی، ویتامین های گروه ب و فیتوکمیکال های موردنیاز بدن بوده و مصرف مستمر آن در برنامه غذایی سبب حفظ و بهبود سلامتی و کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری ها می شود.

او یادآور شد: طرح افزایش میزان سبوس در نان ها سنگک (سلامت بخش)، با حدود یکصد نانوایی نان سنگک، از شنبه، دوم مرداد، آغاز می شود و در دیگر شهرهای استان فارس، تداوم می یابد.

دکتر رزمجو ابراز امیدواری کرد با ترویج مصرف نان سبوس دار، به جای نان های سفید تهیه شده از آرد تصفیه شده و بدون سبوس، شاهد کاهش نرخ ابتلا به بیماری های غیرواگیر و افزایش سلامت عمومی جامعه باشیم.

Usfull Links نظر سنجی

کدام قسمت وب سایت معاونت بهداشت مفیدتر است؟

علمی/ آموزشی - 29.2%
تازه های پزشکی - 15.3%
اخبار / اطلاعیه - 14.8%
همه موارد بالا - 40.7%

مجموع آراء: 216
نظر دهی پایان یافته است on: 01 اکتبر 2016 - 00:00
سه شنبه, 01 آبان 1397

Usfull Links موقعیت مکانی

 

Untitled 1

 

 

Usfull Links آمار بازدید

امروز
دیروز
این هفته
هفته گذشته
این ماه
ماه گذشته
همه روزها
559
1277
2568
7188
19943
29841
2908854

Forecast Today
1464


Your IP:54.145.83.79