مدیر گروه واحد بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز: پکیج ها یکی ازعوامل عمده بروز مسمومیت مونوکسیدکربن در سال های اخیر

93-9-12

مدیر گروه واحد بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، گفت: برخلاف تصور عمومی در خصوص ایمن بودن پکیج ها و توجه کمتر به اصول ایمنی، این وسیله به یکی از عوامل عمده بروز مسمومیت مونوکسید کربن در سال های اخیر در آمده است.

به گزارش خبرنگار وب دا در روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، دکتر بهمن ناظم زادگان افزود: با توجه به استفاده روز افزون از پکیج ها رعایت کلیه نکات ایمنی در مورد آن ها مانند سایر وسایل گاز سوز لازم و ضروریست، از جمله استفاده نکردن از دودکش فنری، نصب کلاهک H و رعایت حداقل یک متر ارتفاع دودکش در پشت بام .

وی اظهار داشت: در هنگام استفاده از وسایل گرمایشی تهویه مناسب منازل ضروری است که گاهی اوقات تحت تاثیر تبلیغات صرفه جویی انرژی مورد بی توجهی قرار گرفته است.

دکتر ناظم زادگان تصریح کرد: استفاده از هر وسيله گازسوز موجب مصرف اکسيژن محيط مي شود ، بنابراين تامين هواي لازم براي واکنش زنجيره­اي سوخت کامل و جلوگیری از انباشت گازهای سمی لازم و ضروري است بنابراین بايد شرايطي فراهم شود تا عمل تهويه هوا در محيطي که وسايل گازسوز وجود دارد به راحتي انجام شود.

وی ادامه داد : وجود فضاي باز زير درها، باز گذاشتن دريچه هاي كولر، باز گذاشتن يك پنجره كوچك يا دريچه در منزل و موارد اینچنینی هنگامی که از وسایل گرمایشی استفاده می شود، لازم و ضروري است.

دکتر ناظم زادگان با بیان اینکه بهتر است در منازلي که به هر شکل از وسايل گازسوز استفاده مي شود درب و پنجره­ها درزگیری نشود، اظهارداشت: نصب دودکش به صورت بالا رونده ، به شکلی که دهانه دودکش بالاتر از وسایل گاز سوز باشد، استفاده نکردن از زانوی اضافی به دلیل کاهش مکش، عدم خروج دودکش از شیشه مگر با رعایت ضوابط و آن هم در مدت کوتاه و همچنین نصب نکردن همزمان پکیج با شومينه به ویژه در آپارتمان های کوچک، از دیگر مواردی هستند که شهروندان برای حفظ سلامت خود مورد توجه جدی قرار دهند.