به مناسبت روز جهانی آسم مطرح شد: مهار آسم با شناخت عوامل خطرزای محیطی، عوامل اجتماعی مؤثر بر آن و آموزش

1395-2-15

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز جهانی آسم، گفت: با شناخت عوامل خطرزای محیطی و عوامل اجتماعی مؤثر بر آسم و آموزش و راهنمایی بیماران و خانواده های آنان، می توان از پیشرفت بیماری، اختلال کارکرد ریه و بروز حمله آسم پیشگیری کرد.

به گزارش "وب دا" در شیراز، دکتر "محسن مقدمی" افزود: سازمان جهانی بهداشت، نخستین سه شنبه ماه می هر سال را روز جهانی آسم اعلام کرده است که امسال، چهاردهم اردیبهشت در کشور ما، به عنوان روز جهانی آسم با شعار "شما هم می توانید آسم خود را کنترل کنید" اعلام شده است.

او آسم را یک معضل بهداشت جهانی در همه جوامع اعم از توسعه یافته و درحال توسعه معرفی کرد که شیوع و هزینه های تشخیص و درمان آن طی دهه های اخیر روبه افزایش گذاشته است. دکتر مقدمی ادامه داد: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، بیش از 300 میلیون نفر از مردم دنیا به آسم مبتلا هستند و جمعیت قابل توجهی از آنان را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه بیماری های مزمن تنفسی، چهارمین علت مرگ ناشی از بیماری در دنیا محسوب می شود، گفت: بیماری های مزمن تنفسی، چهار   درصد از علت های مرگ را به خود اختصاص داده اند و پیش بینی می شود طی یک دهه آینده، سومین علت مرگ ناشی از بیماری باشند.

دکتر مقدمی، افزود: در کشور ما میانگین شیوع نشانه های آسم در افراد زیر 18 سال، 13 و چهاردهم درصد و در بزرگسالان، درحدود پنج درصد است؛ البته در کلان شهرها، این آمار دو چندان می شود.

او اضافه کرد: بیماری آسم هزینه های قابل توجهی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بیماران و خانواده های آنان و نظام سلامت کشور تحمیل می کند.

به گفته این مسوول بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تنها 10درصد بیماران مبتلا به آسم، دچار آسم شدید هستند؛ درحالی که 50درصد از تمام هزینه های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از این بیماری، برای این گروه از بیماران هزینه می شود، از طرفی مطالعات نشان داده که با مهار درست آسم در بیماران، مجموع هزینه های ناشی از این بیماری را می توان به میزان حداقل یک سوم کاهش داد.

معاون بهداشتی دانشگاه، یادآور شد: نتایج پژوهش های جدید گویای این نکته است که 80درصد موارد مرگ و میر آسم، با تشخیص و درمان به موقع و درست بیماری و آموزش مناسب به بیمار و خانواده او قابل پیشگیری است.

دکتر مقدمی، ابراز امیدواری کرد: با تشخیص و درمان به موقع و درست این بیماری و با آموزش مناسب بیماران و خانواده هایشان، بتوان آسیب های و مرگ و میر این بیماری را کاهش داد.