معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فارس
24 مهر
روز جهانی غذا
در دهه های اخیر، رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است و مردم جهان عمدتا از مصرف غذاهای تازه به خصوص مواد گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده، قند و چربی و نمک زیاد، غذاهای فرآوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حرکت کرده اند، ترکیبی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک باعث افزایش میزان چاقی در جهان شده است.

نه تنها در کشورهای توسعه یافته، بلکه در کشورهای کم درآمد نیز مشکل گرسنگی و چاقی اغلب با هم وجود دارد.

به همین علت سالانه روز جهانی غذا در 24 مهر، با هدف حساس سازی و کسب حمایت سیاسی و اجتماعی برای برقراری امنیت غذا و تغذیه، تولید و دسترسی به غذای سالم و ایمن و کاهش سوء تغذیه و گرسنگی برگزار می شود.

برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی که از اهداف روز جهانی غذا نیز محسوب می شود، ضروریست امنیت غذایی و تغذیه سالم شناخته شود تا با ارتقای سواد و فرهنگ تغذیه ای به این مهم دست یابیم.

امنیت غذایی (food security)، دسترسی همه افراد جامعه در تمام اوقات به غذای کافی برای داشتن زندگی سالم و فعال تعریف می شود که با تعریف ایمنی تغذیه ای (پیروی از الگوی غذایی مطلوب و کافی) متفاوت است.

تاریخ:
1398/07/24
تعداد بازدید:
نویسنده:
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)