02 دی 1403

  • 1399/03/11
  • - تعداد بازدید: 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
11 خردادماه

پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ارسال پیامی، 31 می مصادف با یازدهم خرداد، روز جهانی بدون دخانیات را گرامی داشت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ارسال پیامی، 31 می مصادف با یازدهم خرداد، روز جهانی بدون دخانیات را گرامی داشت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در متن پیام دکتر «عبدالرسول همتی» آمده است:

یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی، تنفسی، سرطان ها، مصرف سیگار و دخانیات است.

استفاده از دخانیات یکی از عوامل خطر عمده برای بار جهانی بیماری ها در سراسر دنیا و به ویژه در ارتباط با بیماری های غیرواگیر است، بیماری ‌های دستگاه تنفسی جزو مهمترین دلایل مرگ در سراسر جهان است و محصولات دخانی یک عامل خطر بزرگ برای این بیماری ها محسوب می ‌شود. دخانیات در هر نوع و شکل آن کشنده است. مصرف دخانیات سلامت شخص مصرف ‌کننده و اشخاصی که در معرض دود حاصل از آن قرار گرفته ‌اند را تهدید می‌ کند.

با استنشاق مواد دخانی صدها ماده‌ سمی موجود در دود محصول دخانی، وارد ریه ‌ها می شود که باعث آسیب به مکانسیم دفاعی ریه ها در مواجهه با ورود آلودگی ها به مجاری تنفسی می شود؛ این امر ورود این مواد به ریه ها را تسهیل می کند. تاثیر زیان ‌آور دود محصولات دخانی بر عملکرد ریه ‌ها، تقریبا فوری و بلافاصله است و دود این محصولات باعث کاهش عملکرد ریه ‌ها می ‌شود، از جمله مهمترین بیماری های ریوی مرتبط با مصرف محصولات دخانی می توان به سل، سرطان ریه، آسم، بیماری های مزمن ریوی اشاره کرد.

بیماری‌ های قلبی عروقی بیش از هر عامل دیگری باعث مرگ انسان‌ ها در سراسر جهان می‌ شود که مصرف دخانیات و تنفس دود غیر مستقیم آن، مسوول 17 درصد از مرگ‌ های ناشی از بیماری‌ های قلبی است، پس از بیماری فشارخون، مصرف دخانیات دومین عامل ابتلا به بیماری ‌های قلبی عروقی است. مصرف فراگیر دخانیات در سراسر جهان در هر سال بیش از هشت میلیون نفر را به کام مرگ می‌ کشاند که 900 هزار نفر از این تعداد را افراد غیرسیگاری تشکیل می‌ دهند و در اثر تنفس دود غیرمستقیم دخانیات جان خود را از دست می ‌دهند.

بر اساس پیمایش ملی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، در استان فارس 15.4 درصد از زنان و 41 درصد از مردان سابقه مصرف دخانیات را داشته اند و در حال حاضر 1.4 درصد از زنان و  20 درصد از مردان مصرف کننده دخانیات هستند.

روز جهانی بدون دخانیات (World No Tobacco Day) یا به تعبیری روز جهانی بدون تنباکو، مصادف با 31 ماه مه هر سال )11 خرداد( که در سراسر جهان برای جلب توجه و تشویق افراد در راستای ترک محصولات دخانی، خواستار اجرای عدم مصرف این محصولات در یک بازه زمانی 24 ساعته است، این روز برای جلب توجه نسبت به شیوع گسترده تاثیرات تنباکو بر سلامت انسان در نظر گرفته شده که در حال حاضر منجر به مرگ و میری بالغ بر هشت میلیون نفر در سال می ‌شود و در کنار این معضل، حدود 900 هزار نفر مرگ غیر مستقیم نیز تنها به دلیل استنشاق دود سیگار افراد سیگاری حاصل می شود.

 

دکتر عبد الرسول همتی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,مناسبت های بهداشتی
  • کد خبری : 24695
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید