01 آذر 1403

  • 1398/11/05
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
1 لغایت 7 بهمن ماه

یکم تا هفتم بهمن، هفته ملی مبارزه با سرطان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با ارسال پیامی، یکم تا هفتم بهمن، هفته ملی مبارزه با سرطان را گرامی داشت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با ارسال پیامی، یکم تا هفتم بهمن، هفته ملی مبارزه با سرطان را گرامی داشت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» در این پیام با اشاره به روند رو به گسترش افزایش ابتلا به سرطان در دنیا، بر اهمیت توجه به راهکارهای پیشگیرانه در این زمینه تاکید کرد. در متن این پیام آمده است:

سرطان ها از مهم ترین بیماری های غیر واگیر هستند که بار بیماری عمده ای را به جامعه تحمیل می کنند. سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل مرگ در کشورهای در حال توسعه است.

تغییر در سبک زندگی، کنترل نسبی بیماری های واگیر، افزایش عوامل خطر محیطی و مسن شدن جمعیت، از عوامل افزایش بیماری سرطان در چند دهه اخیر محسوب می شود.

در ایران سرطان دومین عامل مرگ و میر است و سالانه بیش از 30 هزار نفر در کشور جان خود را در اثر این بیماری از دست می دهند و بیش از 100 هزار مورد سرطان جدید در کشور اتفاق می افتد.

از طرفی با افزایش امید به زندگی و افزایش درصد سالمندی، انتظار می رود موارد بروز سرطان در دهه آینده به دو برابر افزایش یابد، همچنین رواج زندگی کم تحرک و ماشینی که به طور معمول با تغذیه ناسالم و اضافه وزن همراه است و افزایش استرس و آلودگی هوا و عواملی از این قبیل را باید مهم ترین عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان در ایران دانست، بنابراین نظام مراقبت موارد سرطانی به عنوان یکی از اولویت های نظام بهداشتی درمانی مطرح است.

در حال حاضر، پیشگیری از بروز سرطان ها با کنترل عوامل خطر و تشخیص زودرس با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان ها امکان پذیر است، بیش از یک سوم تمام موارد سرطان ها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر به شرط تشخیص زود هنگام بالقوه درمان پذیر هستند.

هفته ملی مبارزه با سرطان که از یکم تا هفتم بهمن اعلام شده، فرصتی است مناسب تا تمامی سیاستگذاران داخلی و خارجی حوزه سلامت، هماهنگ با هم در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری سرطان اقدام کنند.

در واقع هدف کلی پویش ملی مبارزه با سرطان، کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان و از اهداف اصلی آن، افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه های آن، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن و جلب مشارکت سیاستگذاران و مجریان سلامت درون بخشی و برون بخشی در کنترل عوامل خطر سرطان با تأکید بر مشکلات منطقه ای است.

 

دکتر عبدالرسول همتی

معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان

  • گروه خبری : مناسبت های بهداشتی
  • کد خبری : 18898
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید