متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

28 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1398/10/17
  • - تعداد بازدید: 22
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اجرای بسیج ملی تغذیه از چهاردهم تا سی ام دی سال جاری با شعار «ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم» خبر داد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اجرای بسیج ملی تغذیه از چهاردهم تا سی ام دی سال جاری با شعار «ترویج الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم» خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، «رضیه شناور» پیروی از الگوی غذایی سالم را شرط اصلی سلامتی دانست و گفت: مراقبت از سلامتی در اصل یک مسوولیت فردی به شمار می رود.

او با بیان اینکه یکی از ارکان اصلی خودمراقبتی توجه به تغذیه و الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است، افزود: خودمراقبتی تغذیه ای به این معنی است که هر فردی با مفهوم تعادل و تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه آشنا باشد.

شناور با تاکید بر اینکه فرد باید با روش های جایگزینی مواد غذایی، استفاده از منابع غذایی موجود و در دسترس بتواند نیازهای تغذیه ای خود را برطرف سازد، عنوان کرد: باید به جای مصرف بی رویه آن دسته از مواد غذایی که مصرف زیادشان یک عامل خطر مهم ابتلا به بیماری های غیرواگیر و چاقی و کمبود ریز مغذی ها می شود، از غذاهای سلامت محور با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده بیشتر استفاده شود.

او با بیان اینکه با اجرای توصیه های آموزشی می توانیم از الگوی تغذیه ای سالم و جانشین های غذایی مناسب با شرایط اقتصادی موجود بهره مند شویم، توضیح داد: رعایت تعادل و تناسب در مصرف گروه های غذایی و معرفی جایگزین ها در هر گروه غذایی بر اساس هرم غذایی ایران و تشویق و ترویج باغچه های خانگی برای افزایش دسترسی و مصرف سبزی و صیفی از جمله راهکارهای الگوی تغذیه ای سالم است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه، افزود: شناسایی و معرفی خوراک های ارزشمند بومی نقاط مختلف که مواد اولیه آن برای اهالی منطقه فراهم و در دسترس است و ترویج تولید و مصرف حبوبات به عنوان یک منبع پروتئینی ارزان و آموزش خانواده ها در خصوص مصرف همزمان غلات و حبوبات مانند برنج و عدس یا نان و لوبیا از دیگر توصیه هایی است که خانواده ها باید به آن توجه کنند.

او با تاکید بر تداوم مصرف متعادل روغن های گیاهی مایع که برای انسان لازم و مفید هستند و پرهیز از مصرف روغن های حیوانی که هم ناسالم و هم دارای قیمت بالاتری هستند، ادامه داد: پرهیز از مصرف مکرر تنقلات بی ارزش تغذیه ای، فست فودها و غذاهای رستورانی پرهزینه که دارای قند و نمک و چربی بسیاری هستند و آموزش در این خصوص که اندازه میوه ها و سبزی ها، تاثیری بر ارزش تغذیه ای آنها ندارد و باید در هزینه ها صرفه جویی شود، از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

شناور با بیان اینکه مصرف روغن های گیاهی گران قیمتی همچون روغن «هسته انگور» و «سبوس برنج»، هیچ توجیه و ضرورت تغذیه ای ندارد، اضافه کرد: تحت هر شرایطی باید تلاش شود که فرآورده های لبنی مانند شیر و ماست و پنیر، سهم کافی در سبد غذایی خانوار داشته باشند؛ همچنین بر آموزش و ترویج تهیه غذاهای مختلف با کشک به عنوان یک جایگزین مناسب در گروه شیر و لبنیات به عنوان منبع پروتئین و کلسیم تاکید شود.

او تخم مرغ را یکی از بهترین منابع پروتئین و دارای بالاترین ارزش بیولوژیک دانست که در بسیاری از خوراک ها می تواند جایگزینی مناسب و حتی بهتر برای گوشت باشد، افزود: در بسیاری از مواقع، مصرف مکمل های غذایی هیچ توجیه و ضرورتی ندارد و تنها موجب تحمیل هزینه های اضافی به افراد و خانواده ها می شود./103

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 18374
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید