متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1401/02/20
  • - تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رهنمودهای غذایی ایران/بخش یک

هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود (food Based Dietary Guildline FBDG) که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اطلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند. رهنمودهای غذایی ایران شامل پیام های کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر تدوین شده است. در ادامه با این رهنمودها آشنا می شویم:

هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود (food Based Dietary Guildline FBDG) که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اطلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند. رهنمودهای غذایی ایران شامل پیام های کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر تدوین شده است. در ادامه با این رهنمودها آشنا می شویم:

 

·         برای داشتن وزنی مناسب و سالم بودن باید به اندازه مواد غذایی مصرف کنیم و به اندازه کافی فعالیت بدنی روزانه 20-30 دقیقه پیاده روی داشته باشیم.

-           فراموش نکنیم خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان ها در افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند، بیشتر است.

-          در خوردن غذاهای چرب و انواع شیرینی ها زیاده روی نکنیم.

-           بین مقدار مصرف غذا و فعالیت بدنی تعادل برقرار کنیم تا از افزایش وزن جلوگیری شود.

-          پرخوری نکنیم، چون باعث تجمع چربی در بدن و اضافه وزن و چاقی می شود.

 

·         برای افزایش فعالیت بدنی:

-          بیشتر از پله استفاده کنیم.

-           خودرو را دور از محل کار پارک کنیم.

-          یک رشته ورزشی را (هر چند ساده) در زندگی روزانه خود قرار دهیم.

-          زمان نشستن، به ویژه نشستن جلوی تلویزیون، رایانه و میز کار را کاهش دهیم.

 

·         هر روز در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها از سبزی های خام و پخته بخوریم.

-           سبزی ها منابع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند که نقش مهمی در سلامت دارند.

-          فیبر نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، قلبی، عروقی، انواع سرطان و چاقی دارد.

-          روزانه از سبزی های سبز تیره مثل سبزی خوردن، اسفناج و برگ های سبز کاهو مصرف کنیم.

-          از سبزی های نارنجی و قرمز رنگ مثل هویج، کدو حلوایی و گوجه فرنگی بیشتر مصرف کنیم.

-          سعی کنیم از انواع مختلف سبزی ها در برنامه غذایی خود استفاده کنیم.

 

·         هر روز 3 بار میوه بخوریم:

-          میوه ها منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند که نقش مهمی در سلامت دارند.

-          در طول روز سعی کنید از انواع مختلف میوه مصرف کنیم.

-          از انواع میوه های زرد و نارنجی مانند زردآلو و خرمالو بیشتر استفاده کنیم.

-          بیشتر از خود میوه به جای آب میوه استفاده کنیم.

 

·         حبوبات و غذاهای پخته شده با آن را روزانه یک بار بخوریم.

-          حبوبات منبع خوبی پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی است.

-          در وعده های غذایی اصلی مثل صبحانه از خوراک هایی مثل عدسی و لوبیا پخته استفاده کنیم.

-          ترکیب حبوبات با غلات ارزش پروتئینی بالای دارد. پس بهتر است بیشتر برنج را به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو، لوبیا چشم بلبلی با پلو مصرف کنیم.

-          مغزها منبع خوبی از پروتئین گیاهی هستند. بنابراین توصیه می شود هفته ای دو تا سه بار از مغزها بخوریم.

«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 59920
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید