متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

28 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1398/03/28
  • - تعداد بازدید: 13
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نقش تغذیه در پیشگیری از ابتلا به بیماری پرفشاری خون

عوامل تغذیه ای مختلفی در پیشگیری از فشارخون بالا موثر است که با رعایت این اصول تغذیه ای، ابتلا به فشارخون بالا به طور چشمگیری کاهش می یابد.

---

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، بالاترین میزان مصرف روزانه نمک پنج گرم (معادل یک قاشق چایخوری) اعلام شد، این در حالیست که میزان مصرف نمک در کشور دو تا سه برابر این مقدار برآورد شده است، محدود کردن میزان مصرف سدیم و پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش می تواند باعث پیشگیری از این بیماری شود.

«مهدیه فرید» پیروی از الگوی رژیمی DASHشامل مصرف مقادیر بالایی از میوه ها و سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب، غلات کامل و سبوس دار، ماهی و مغزها و مقادیر پایین پروتئین حیوانی و قند و شکر را در این زمینه موثر دانست و افزود: به طور تقریبی حتی می تواند باعث کاهش فشارخون سیستولیک در محدوده 2 تا 8 میلی متر جیوه شود.

او ادامه داد: باید به این نکته توجه کرد که چاقی و اضافه وزن با فشارخون بالا ارتباط مستقیم دارد، به نحوی که کاهش 10 تا 15 درصد از وزن بدن، تاثیر موثری در پیشگیری از این بیماری دارد .

این کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه اضافه کرد: با اضافه کردن ریزمغذی هایی مانند پتاسیم، منیزیم، ویتامین c و کلسیم به رژیم غذایی خود، می توانیم از بالا رفتن فشارخون جلوگیری کنیم.

او برای دریافت مقادیر مناسب پتاسیم در برنامه غذایی روزانه و کاهش میزان فشارخون، استفاده از از میوه ها، سبزی ها و حبوبات را توصیه کرد و گفت: از میوه ها و سبزی های حاوی پتاسیم بالا، می توان به زردآلو، آب پرتقال، گریپ فروت، گوجه فرنگی، موز، سیب زمینی، کدو سبز و قارچ اشاره کرد.

این کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه گفت: انواع سبزی ها با برگ سبز تیره، مغزها از نوع خام و بی نمک، حبوبات، نان و غلات سبوس دار به علت داشتن مقادیر بالای منیزیم که گشاد کننده عروق است، در کاهش فشارخون موثر است.

فرید افزود: بالا بودن مقدار ویتامین c در خون، به معنای پایین بودن فشارخون است و برای دستیابی به مقادیر کافی ویتامین c، می توانیم از میوه ها و سبزی ها به عنوان میان وعده استفاده کنیم.

به گفته این کارشناس تغذیه، عنصر کلسیم نیز در کاهش فشارخون نقش دارد، به طوری که به بیرون راندن سدیم از بدن کمک می کند، بنابراین دریافت کافی کلسیم به کمک شیر و فرآورده های لبنی کم چرب توصیه می شود.

او تاکید کرد: لازم است میزان نمکی را که هنگام پخت به غذا اضافه می کنیم، کاهش دهیم، نمکدان را از سر سفره خود حذف کنیم و برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک، از سبزی های معطر و تازه، سیر، لیمو ترش و آویشن استفاده کنیم.

فرید با بیان اینکه برچسب های غذایی را بخوانیم تا غذاهای کم نمک، به ویژه غذاهای آماده کم نمک را پیدا کنیم، گفت: برای تعیین میزان نمک در محصولات، نخست باید به برچسب روی محصول نگاه کنیم، جدولی بر روی محصولات غذایی به نام نشانگر رنگی تغذیه ای درج شده است که میزان هر ماده غذایی را سطح بندی کرده است، اگر رنگ این نشانگر برای نمک سبز باشد، یعنی میزان آن در محصول کم است و می توان با خیال راحت محصول را استفاده کرد، اگر به رنگ نارنجی باشد، یعنی مقدار نمک متوسط بوده و محصول باید با احتیاط مصرف شود و اگر قرمز باشد، به معنای مقادیر بالای نمک است که تا حد امکان از این محصول نباید استفاده کرد.

او از مردم خواست تا مصرف محصولات حاوی نمک فراوان مثل فست فودها، انواع سس ها، کنسروها، خیارشور و انواع ترشی ها را به کمترین میزان برسانند./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 7160
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید