متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1399/04/30
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چگونه به کمک نان سبوس دار، مشکلات گوارشی ما بهبود می یابد؟

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اهمیت استفاده از نان سبوس دار در سلامت سیستم گوارشی تاکید کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اهمیت استفاده از نان سبوس دار در سلامت سیستم گوارشی تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، «رضیه شناور» گفت: نان سبوس دار نسبت به نان سفید، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری بیشتری دارد.

او افزود: فیبر موجود در نان سبوس دار برای رفع گرفتگی روده و یبوست مفید است، به علاوه این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتری های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده عمل کرده، سیستم ایمنی بدن را فعال می کنند، همچنین می توانند کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب و از روده دفع کنند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه ادامه داد: پژوهش ‌ها نشان داده که مردم کشورهایی که رژیم غذایی غنی از فیبر دارند مقاومت بیشتری نسبت به انواع سرطان ‌ها، بیماری های قلبی عروقی و بیماری ‌های دستگاه گوارش از خود نشان می ‌دهند و بر عکس کشورهایی که مصرف غلات تصفیه شده و نان ‌های سفید، انواع نوشابه ‌ها و آبمیوه‌ های صنعتی در آنها زیاد بوده یا به عبارت ساده ‌تر مصرف فیبر مواد غذایی آنها کم است، بیشتر به بیماری ‌هایی چون انواع سرطان ‌ها، بیماری ‌های قلبی و عروقی و عفونت ‌های روده‌ای دچار می ‌شوند.

او اضافه کرد: یکی از دلایل ایجاد یبوست به ویژه در مناطق صنعتی و شهری، عدم دریافت کافی از مواد غذایی حاوی فیبر نظیر میوه ‌ها، سبزی‌ ها، دانه ‌های کامل، غلات و حبوبات است، این افراد کمتر از 10 گرم فیبر در روز دریافت کرده و همین امر باعث یبوست در آنها می ‌شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه تاکید کرد: اضافه کردن 25 تا 30 گرم فیبر در رژیم غذایی روزانه می‌ تواند به رفع مشکل یبوست کمک شایانی کند.

شناور ادامه داد: فیبر در دستگاه گوارش هضم و جذب نمی ‌شود، مدفوع مخلوط با فیبر مقدار زیادی آب جذب می ‌کند و بر خلاف مدفوع بدون فیبر، خیلی سریع ‌تر در روده حرکت کرده و زود‌تر خارج می ‌شود.

او گفت: در گذشته محققان تصور می‌ کردند که فقط فیبر نامحلول در آب که بیشتر در دانه ‌های کامل گندم وجود دارد برای رفع یبوست موثر است، اما امروزه عقیده بر این است که هر دو نوع فیبر هم محلول و هم نامحلول، برای رفع یبوست و کمک به سهولت دفع موثر است، پس استفاده بیشتر از میوه ‌ها، سبزی ‌ها، غلات کامل و حبوبات به ویژه نان سبوس دار که حاوی فیبر زیادی هستند، بهترین درمان یبوست است./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 26580
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید