متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1400/10/25
  • - تعداد بازدید: 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

12 توصیه تغذیه ای برای کاهش مصرف چربی

تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین سطح پاسخ ایمنی در بدن است. مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود و در شرایطی قرار داریم که موجب افزایش احتمال ابتلا به کرونا نیز می شود. وضعیت وزنی فرد نیز در ریسک ابتلا به کرونا دخیل است؛ افرادی که دچار چاقی هستند، نسبت به افراد با وزن مناسب، بیشتر مستعد ابتلا به کووید-19 و مرگ و میر ناشی از آن هستند. یکی از علت های ابتلا به چاقی، مصرف زیاد روغن و چربی ها است که در این مطلب با راهکارهای کاهش این گروه از مواد غذایی در برنامه روزانه آشنا می شویم:

تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین سطح پاسخ ایمنی در بدن است. مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود و در شرایطی قرار داریم که موجب افزایش احتمال ابتلا به کرونا نیز می شود. وضعیت وزنی فرد نیز در ریسک ابتلا به کرونا دخیل است؛ افرادی که دچار چاقی هستند، نسبت به افراد با وزن مناسب، بیشتر مستعد ابتلا به کووید-19 و مرگ و میر ناشی از آن هستند. یکی از علت های ابتلا به چاقی، مصرف زیاد روغن و چربی ها است که در این مطلب با راهکارهای کاهش این گروه از مواد غذایی در برنامه روزانه آشنا می شویم:

 

·         مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود؛ بنابراین روغن های جامد و نیمه جامد را حذف و از روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون یا کلزا استفاده کنیم.

·         برای طبخ غذا باید از روغن مایع و برای سرخ کردن، از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنیم.

·         مصرف روغن را به کمترین میزان ممکن رسانده و غذاها را به صورت کم چرب تهیه کنیم.

·         غذا را به صورت آب پز، بخارپز یا تنوری تهیه کنیم و در صورت تمایل به سرخ کردن، به تفت دادن آن با مقدار کمی روغن در زمان کوتاه اکتفا کنیم.

·         مصرف فست فودها از جمله سوسیس و کالباس، پیتزا و موارد مشابه را به حداکثر یک مرتبه در ماه، کاهش دهیم.

·         مصرف کره، خامه و سرشیر را به ویژه در وعده صبحانه به کمترین میزان ممکن برسانیم.

·         از لبنیات کم چرب و پاستوریزه استفاده کنیم.

·         پنیر خامه ای مملو از چربی است، به جای آن می توان از پنیر کم چرب و کم نمک استفاده کرد.

·         کله پاچه و مغز حاوی مقادیر زیادی چربی است و مصرف آنها باید بسیار محدود شود.

·         مصرف شیرینی ها و کیک های خامه ای را به مناسبت های خاص محدود کنیم.

·         سس های چرب مانند سس مایونز را کمتر مصرف کنیم. بهتر است سالاد را با چاشنی هایی مانند آبلیمو، سرکه، آب نارنج و مقداری نمک و فلفل و سبزی های معطر نوش جان کنید.

·         برای کاهش میزان چربی غذا می توان پوست مرغ و چربی قابل رؤیت گوشت را قبل از پخت جدا کرد./ا.کشاورزی

«زینب رشیدی»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 53777
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید