متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1400/07/25
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

4 گام ساده تا کاهش ضایعات مواد غذایی در خانواده

برای بسیاری از مردم در سطح جهان، دور ریختن مازاد مواد غذایی به یک عادت تبدیل شده است.

برای بسیاری از مردم در سطح جهان، دور ریختن مازاد مواد غذایی به یک عادت تبدیل شده است.

 

خرید بیش از نیاز مواد غذایی، خراب شدن میوه و سبزی ها در خانه و یا انتخاب سهم های بیشتر از آنچه برای سیر شدن موردنیاز است، از موارد دخیل در این زمینه هستند.

این عادت ها، نه تنها منجر به آسیب به منابع طبیعی و محیط زیست می شود، بلکه موجب هدررفت نیروی کار، سرمایه های مالی و منابع گرانبها مانند آب، دانه ها، خوراک و دیگر موارد نیز می شود.

دور ریختن مازاد مواد غذایی مشکل بزرگی است. در حقیقت، در سراسر جهان، روزانه میلیون ها تن غذا یا از بین می رود یا دور ریخته می شود؛ تنها بین برداشت مواد غذایی در زمین های کشاورزی و ارسال به خرده فروشی ها، نزدیک به 14 درصد از کل مواد غذایی تولید شده در سطح جهان از بین می رود.

مقدار بسیاری از مواد غذایی نیز در خرده فروشی یا در سطح مصرف کننده، هدر می رود.

کاهش تلفات و ضایعات مواد غذایی در دنیایی که روزانه میلیون ها نفر گرسنه می مانند، امری ضروری است.

این به ما بستگی دارد که عادات خود را تغییر دهیم تا «هدر ندادن غذا» را به یک شیوه زندگی تبدیل کنیم.

با راهکارهای کاهش ضایعات مواد غذایی آشنا شویم:

      1. تنها آنچه را نیاز داریم، بخریم!

وعده های غذایی خود را برنامه ریزی کنیم. یک لیست خرید تهیه کنیم، به آن پایبند باشیم و از خریدهای ناخواسته اجتناب کنیم. در این صورت، نه تنها غذای کمتری هدر می رود، بلکه در هزینه خود نیز، صرفه جویی می کنیم!

      2. مواد غذایی را عاقلانه نگهداری کنیم!

در رابطه با نگهداری اقلام غذایی در یخچال، دقت کنیم مواد غذایی طوری در یخچال چیده شونمد که خوراکی های با ماندگاری کمتر، در دسترس تر باشد و زودتر مصرف شود؛ همچنین توجه داشته باشیم که حجم زیادی از مواد غذایی را در یخچال انباشته نکنیم تا هوای سرد به خوبی در بین مواد غذایی جریان داشته باشد و خوراکی ها خنک بماند. در صورت باقی ماندن مواد غذایی کنسرو شده، آن را در ظروف شیشه‌ای نگه داریم و در آن را کامل ببندیم. همچنین پس از پخت و صرف مواد غذایی در وعده های اصلی، در صورت وجود باقیمانده، پس از خنک شدن، آنها را در ظروف مناسب در دار و در یخچال یا فریزر نگهداری کنیم.

      3. نان را با روش مناسب نگهداری کنیم!

برای حفظ سلامتی و تازگی نان و همچنین پیشگیری از بیات شدن آن، می توان هنگام خرید، نان را در کیسه های پارچه ای قرار دهیم. برای نگهداری طولانی مدت بهتر است نان را بسته بندی و در فریزر نگهداری کرد، زیرا نگهداری نان در یخچال سبب بیات شدن و افزایش دور ریز نان می شود.

      4. از آب کمتری استفاده کنیم!

ما نمی توانیم بدون آب، غذا تولید کنیم؛ هرچند نقش کشاورزان در مصرف بهینه آّب برای پرورش مواد غذایی بسیار پررنگ است، اما کاهش ضایعات مواد غذایی نیز به نوبه خود سبب صرفه جویی در تمام منابع آبی که برای تولید آن صرف شده است، می شود. مصرف آب روزانه را از راه های دیگر مانند رفع نشتی یا بستن شیر آب هنگام مسواک زدن دندان ها نیز می توان کاهش داد.

«سیده فروغ سجادی»؛ کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 48891
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید