نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها

تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

• 1399/02/21

5 گام برای مقابله با آسم چیست؟

به گفته مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اگر در خانواده یک فرد، سابقه یکی از انواع بیماری های آلرژیک وجود داشته باشد، احتمال بروز آسم در چنین فردی و خانواده اش بیشتر می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «فریبا مرادی» گفت: آسم یک مسئله بهداشتی برای تمامی جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه به شمار می رود، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از 300 میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماری آسم رنج می برند و سالانه حدود 300 هزار نفر به علت این بیماری می میرند.

او افزود: میزان شیوع آسم تا 40 درصد در مناطق مختلف دنیا گزارش شده است، در کشور ما میانگین شیوع علایم آسم در کشور در بزرگسالان 9 درصد و در کودکان و نوجوانان 11 درصد است که البته این میزان در کلان شهرها و شهرهای دارای آلودگی هوا بیشتر است.

مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه ادامه داد: آسم، بیماری التهابی مزمن و غیرواگیر ریه است، منظور از مزمن، این است که این بیماری همیشه وجود دارد، حتی زمانی که بیمار مبتلا به آسم احساس ناخوشی ندارد، علت دقیق و اصلی آسم هنوز مشخص نیست، اما آنچه تا کنون روشن شده این است که اگر در خانواده یک فرد، سابقه یکی از انواع بیماری های آلرژیک مانند اگزما، آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم وجود داشته باشد، احتمال بروز آسم در چنین فردی و خانواده اش بیشتر می شود.

او اضافه کرد: آسم یک بیماری مزمن است که تا کنون راه حلی برای ریشه کن کردن آن پیدا نشده، اما این بیماری را می توان به شکلی درمان و کنترل کرد که از بروز علایم و حمله های آن پیشگیری شود.

دکتر مرادی گفت: آسم شایع ترین بیماری مزمن کودکی است و علت اصلی غیبت از مدرسه به شمار می رود، در چند سال اخیر افزایش شیوع آسم در کودکان و نوجوانان سبب شده است که نیاز به مراقبت های پزشکی در این بیماری در مدارس بیشتر شود.

او با بیان پنج گام برای مقابله با آسم که در بیماران توصیه می شود، اظهار کرد: بیماران با کمک پزشک یک برنامه مشخص برای مدیریت آسم بر اساس دو اصل درمان دارویی منظم و پرهیز از مواجهه با عوامل خطر آسم تهیه کنند، همچنین بیماران باید داروهایی که پزشک برای کنترل علایم برایشان تجویز می کند را به صورت منظم مصرف کنند.

سومین توصیه دکتر مرادی، شناسایی عوامل خطر آسم که باعث بروز علایم می شود بود.

او افزود: بیماران بتوانند زمان بدتر شدن علایم خود را تشخیص بدهند، همچنین بیماران و اطرافیان آنان آمادگی مواجهه با حمله آسم را داشته باشند.

مدیرگروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه تاکید کرد: به یاد داشته باشیم که بیمار مبتلا به آسم در صورت کنترل بیماری می تواند از زندگی مطلوبی برخوردار شود./105

• گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی