• 1401/05/23

آثار پایدار تغذیه دوران کودکی بر سلامت بزرگسالی

به گفته معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، تغذیه دوران کودکی، آثار پایداری در سال‌ های آینده زندگی فرد بر جای می گذارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدرضا کریمی» در نشست کمیته بهبود رشد کودکان زیر پنج سال گفت: با توجه به اهمیت بسیار تغذیه صحیح و سالم در روند رشد و سلامتی کودک، این امر مهم باید از سوی مراقب کودک مورد توجه قرار گیرد.

او با بیان اینکه عادت های غذایی همزمان با رشد تدریجی کودک تغییر می ‌کند، تاکید کرد: تغذیه مناسب می‌ تواند انرژی لازم برای بازی، حرکت و یادگیری کودک را تامین کند.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دوران کودکی را دورانی بسیار مهم و حساس در عمر هر فرد برشمرد و افزود: تاخیر رشد، بیماری‌ های شایع کودکی و کمبود ریزمغذی ‌ها در تغذیه کودکان می ‌تواند آثار پایدار و غیرقابل جبرانی در سال ‌های آینده زندگی کودکان بر جای گذارد.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: در راستای هم اندیشی مدیران ستادی معاونت بهداشت برای بهبود رشد کودکان زیر پنج سال استان فارس، نشست کمیته بهبود رشد کودکان زیر پنج سال در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

«مریم مهارت» افزود: بر اساس نتایج طرح کشوری پیمایش‌ خوشه ‌ای شاخص ‌های چندگانه(MICS) در سال 1396، چهار درصد کودکان زیر پنج سال در استان فارس دارای کم وزنی متوسط و شدید هستند.

او ادامه داد: بر اساس نتایج همین بررسی دو درصد کودکان زیر پنج سال استان دارای کوتاه قدی متوسط و شدید و چهار و یک دهم درصد دارای لاغری متوسط و شدید هستند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: بررسی روند شناسایی، ثبت، پیگیری و ارجاع کودکان دارای اختلال رشد و سوء تغذیه، فرآیند استانداردسازی تجهیزات موردنیاز پایش رشد کودکان و شاخص های سوء تغذیه کودکان در سامانه الکترونیکی «سیب» و روند استخراج آنها از مهم ترین موضوعاتی است که در این نشست مطرح و بررسی شد./ابوذر کشاورزی