25 مهر 1403

• 1403/06/25
در کارگاه آموزشی منشور کرامت مادری مطرح شد؛

احترام به منزلت مادران باردار، رکن اصلی منشور کرامت مادری

سرپرست مدیریت سلامت خانواده جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از برگزاری کارگاه آموزشی دو روزه «منشور کرامت مادری» ویژه کارشناسان سلامت مادران شبکه بهداشت و درمان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز دکتر «ثریا زحمتکش» ضمن بیان اهداف برگزاری کارگاه آموزشی منشور کرامت مادری گفت: مطابق مواد 28، 35 و 48 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت بهداشت مکلف است با بازنگری دستور العمل ها و متون آموزشی و ترویجی خود برای افزایش باروری و ثمرات بارداری و زایمان طبیعی در سلامت بانوان، هزینه های روحی، روانی و اقتصادی دوران بارداری را کاهش دهد.

دکتر زحمتکش ادامه داد: در همین راستا منشور کرامت مادری در سه محور تکریم کلامی، فرآیندی و فضای فیزیکی، مصوب بیست و یکمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، برای اجرا ابلاغ شده است.

او افزود: با همکاری اساتید دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)، تدوین محتوا و آموزش به 50 کارشناس سلامت مادران در واحدهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت پذیرفت.

سرپرست مدیریت سلامت خانواده جمعیت و مدارس معاونت بهداشت برگزاری این دوره آموزشی را یک راهکار موثر برای اجرای هر چه بهتر تکریم مادران باردار دانست و بیان داشت: هدف نهایی منشور کرامت مادری، احترام به منزلت مادر باردار و مادران دارای کودک زیر دو سال مبتنی بر احترام به شان و منزلت انسانی و مادری است.

در ادامه کارشناس مسوول سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: تمامی مراکز ارائه دهنده خدمات به مادران باردار و مادران دارای کودکان دو ساله شامل مراکز بهداشتی درمانی، درمانگاه ها، اعم دولتی، غیر دولتی، خیریه و خصوصی در دامنه این منشور قرار می گیرند.

«الهام حسامی» ادامه داد: همه مادران باردار و مادر دارای کودک زیر دو سال باید از خدمات مبتنی بر نیازهای فردی برخوردار شوند.

او ابراز امیدواری کرد که با اجرای منشور کرامت مادری، شاهد افزایش رضایتمندی و حفظ جایگاه و منزلت و تحقق حقوق مادران باردار باشیم.