04 آذر 1403

  • 1399/02/08
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اهمیت ترویج تغذیه با شیر مادر در دوران پاندمی ویروس کووید- 19/ توصیه هایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار

به گفته مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در تمام مناطق مختلف جهان با هر سطح توسعه یافتگی، تغذیه با شیر مادر بهترین شروع زندگی را برای نوزادان فراهم می کند، در کشورهای توسعه یافته نیز عدم تغذیه با شیر مادر با افزایش خطر بقاء و سلامت کودکان مرتبط است.

به گفته مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در تمام مناطق مختلف جهان با هر سطح توسعه یافتگی، تغذیه با شیر مادر بهترین شروع زندگی را برای نوزادان فراهم می کند، در کشورهای توسعه یافته نیز عدم تغذیه با شیر مادر با افزایش خطر بقاء و سلامت کودکان مرتبط است.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «معصومه صفاری» گفت: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر و از سویی گستردگی ابهامات طی پاندمی ویروس کووید-19، اجرای طرح پاسخگویی غیرحضوری در استان برای رفع مشکلات شیردهی و کمک به مادران شیرده در دستور کار مدیریت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت قرار گرفت.

دکتر صفاری افزود: در همین راستا دو کارشناس مشاور ارشد منتخب کشوری در برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر و 22 مشاور دوره دیده دانشگاهی با همکاری خودجوش، ضمن اعلام عمومی، از طریق فضای مجازی و نیز تلفنی به صورت گسترده پاسخگویی به پرسش های مادران شیرده را از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون آغاز کرده اند.

او با بیان اینکه از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، پاسخگویی و مشاوره بیش از هزار مادر دارای مشکل در تغذیه شیرخوار با شیر مادر انجام شده است، اظهار کرد: با توسعه اطلاع رسانی در این خصوص در سطح کشور، مشاوران ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نقش به سزایی در رفع مشکلات شیردهی مادران خارج از استان داشته اند.

مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه ادامه داد: در موارد لازم، برای پاسخگویی حضوری به مادران و آموزش عملی کمک به شیردهی، روزانه با رعایت تمامی اصول و اقدامات کنترل محیطی و نوبت دهی مجزا، در مراکز مشاوره شیردهی تمام شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه ارائه خدمات صورت می پذیرد.

به گفته مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس تاکنون انتقال ویروس کووید-19 از طریق شیر مادر غیر محتمل اعلام شده و مطالعات انجام شده روی ویروس های مشابه نظیر سارس و مرس، نشان می دهد این ویروس ها در شیر مادر یافت نشده و شبیه آنفلوانزا فرایند انتقال فرد به فرد و از طریق عوامل موجود در ترشحات تنفسی فرد مبتلاست، بنابراین ضروری است زمانی که مادر مورد ابتلای قطعی، محتمل یا مشکوک است، برای کاهش خطر انتقال ویروس از مادر به نوزاد حین تماس مادر و شیرخوار اصول زیر بر اساس آخرین دستورالعمل های کشوری رعایت شود که شامل موارد زیر است:

1- از برقراری تماس پوست با پوست بین نوزاد تازه متولد شده و مادر مبتلای قطعی، محتمل یا مشکوک ممانعت شود.

2- هر نوزادی که از مادر مبتلای قطعی کووید-19 به دنیا می آید و همچنین شیرخوار مادر مبتلای قطعی، باید مشکوک تلقی شده و ملاحظات مربوط به موارد مشکوک درباره آن ها رعایت شود. این نوزادان/ شیرخواران باید دو هفته قرنطینه شوند.

3- در صورتی که مادر محتمل یا مشکوک به ابتلا کووید-19 باشد، نوزاد باید به طور موقت از او جدا شده و نوزاد در اتاق دیگری توسط همراه سالم مراقبت شود، جدایی تا زمان رفع هرگونه شک یا احتمال ابتلای مادر باید تداوم یابد.  

4- اگر حال عمومی مادر مبتلای قطعی بد است، به طور موقت تغذیه شیرخوار با شیر انسان )ذخیره شده در بانک شیر مادر( یا با شیر مصنوعی انجام شود. با بهبود حال عمومی، شیر مادر با رعایت اصول بهداشتی دوشیده و ذخیره شده و مورد استفاده قرار گیرد.

5- تغذیه مستقیم شیرخوار از پستان مادر با رعایت اصول بهداشتی در موارد مشکوک یا  محتمل بودن مادر منعی ندارد.

او تاکید کرد: تمامی مادران به ویژه مادران محتمل یا مشکوک به کرونا باید هنگام مراقبت از نوزاد، اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از انتقال ویروس به شیرخوار از جمله شستن دست ها قبل از لمس شیرخوار و پوشیدن ماسک صورت رعایت کنند.

مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس ضمن آرزوی موفقیت تیم های سلامت و درمان در شرایط پرالتهاب فعلی، از تلاش شبانه روزی کارشناسان برنامه های سلامت کودکان و مشاوران شیردهی در حفظ و ارتقای سلامت نوزادان و کودکان تقدیر کرد./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 23319
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید