02 آذر 1403

  • 1401/12/28
  • - تعداد بازدید: 126
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خطر نابینایی در چهارشنبه سوری

آتش بازی مراسم چهارشنبه پایانی سال، هر سال تعداد زیادی از افراد را به دلیل آسیب های جبران ناپذیری همچون سوختگی، قطع عضو و معلولیت های جسمی روانه بیمارستان ها می کند؛ سوختگی چهارشنبه سوری ویژگی های خاصی دارد که از جمله این ویژگی ها می توان به این نکته اشاره کرد که افراد قربانی در دوره نوجوانی و آغاز جوانی قرار داشته و بیشتر پسران هستند و همچنین نوع صدمه بیشتر از نوع سوختگی است.

آتش بازی مراسم چهارشنبه پایانی سال، هر سال تعداد زیادی از افراد را به دلیل آسیب های جبران ناپذیری همچون سوختگی، قطع عضو و معلولیت های جسمی روانه بیمارستان ها می کند؛ سوختگی چهارشنبه سوری ویژگی های خاصی دارد که از جمله این ویژگی ها می توان به این نکته اشاره کرد که افراد قربانی در دوره نوجوانی و آغاز جوانی قرار داشته و بیشتر پسران هستند و همچنین نوع صدمه بیشتر از نوع سوختگی است.

 

شدیدترین آسیب ها در زمان ساخت مواد محترقه و منفجره ایجاد می شود چون در بسیاری از مواقع ساخت مواد و وسایل آتش بازی در محیط ناایمن و تحت شرایط غیر استاندارد انجام می شود.

حوادث چهارشنبه سوری به خوبی قابل پیشگیری هستند و با برخورد آگاهانه و مسوولانه می توان تعداد مصدومان و مرگ های ناشی از حوادث چهارشنبه سوری را کاهش داد و خسارات مالی را در مواردی که آتش سوزی اتفاق می افتد، به حداقل برسانیم.

آسیب دیدن چشم:

کوری چشم در صورت اصابت مستقیم ترکش ‌های ناشی از انفجار مواد محترقه یکی از مواردی است که در چهارشنبه سوری زیاد دیده می‌شود؛ میزان کوری ‌های ایجاد شده به حدی است که عنوان «نابینایی در چهارشنبه سوری» را به خود اختصاص داده است.

مراجعه سریع به چشم پزشک در صورت برخورد هر جسم با چشم می‌ تواند شدت ضایعه را کاهش دهد؛ در موارد خفیف با انجام مراقبت ‌های طبی یا انجام عمل های جراحی می‌ توان بینایی فرد را به او بازگرداند، ولی متاسفانه در موارد شدید چاره‌ای جز تخلیه چشم باقی نمی‌ ماند.

اقدامات در اسیب چشم:

ü       از مالیدن چشم ها و پلک ها خودداری کنید.

ü       در اولین فرصت به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید زیرا در بعضی مواقع آسیب های چشمی در مراحل اولیه علائم زیادی ندارند و ظاهر بدی ایجاد نمی کنند، اما می توانند حوادث ناگواری برای چشم ایجاد کنند.

ü       چشم فرد آسیب دیده را با یک وسیله در دسترس مانند لیوان های یک بار مصرف یا مقوایی که به شکل مخروط در آورده اید، بپوشانید؛ نیازی به گذاشتن دستمال، پنبه یا گاز روی چشم وجود ندارد.

ü       از هیچ گونه پماد یا قطره چشمی استفاده نکنید و چشم ها را نشویید، زیرا استفاده از آنها می تواند آسیب وارده به چشم را شدیدتر کند.

ü       سعی کنید به مصدوم مواد غذایی ندهید تا در صورت نیاز به جراحی بتوان در اولین فرصت این کار انجام شود.  

 

«مریم سعید فیروزآبادی» کارشناس کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 75867
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید