04 دی 1403

  • 1400/02/01
  • - تعداد بازدید: 81
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راه های مقابله با تشنگی در طول روز

در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند مقارن می شود، یکی از مشکلات اساسی روزه داران، بروز تشنگی در طول روز است.

در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند مقارن می شود، یکی از مشکلات اساسی روزه داران، بروز تشنگی در طول روز است.

محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است. دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این مقدار مازاد، مقادیر زیادی آب از بدن دفع می شود.

توصیه می شود به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ لازم است، دیگر سر سفره به غذا نمک اضافه نشود. علاوه بر این، مصرف میوه و سبزی کافی می تواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند.

بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد به ویژه در وعده سحر مصرف شود.

از مصرف مواد غذایی دارای پروتئین بالا(مانند کباب ها) در وعده سحری خودداری شود. این مواد غذایی به دلیل داشتن پروتئین زیاد، سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز شده و روزه دار را دچار تشنگی شدید می کند.

با رعایت نکات زیر تشنگی در ایام روزه داری را به کمترین میزان برسانیم:

1. برای کاهش تشنگی می توان از لیمو ترش و سبزی خوردن و سالاد در وعده سحری استفاده کرد.

2. در هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک مانند کوکو سیب زمینی، کوکوسبزی، کتلت، انواع کباب و همچنین از مصرف زولبیا، حلواهای شیرین و چرب، غذاهایی که با ادویه زیاد تهیه می شود، سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و دیگر غذاهای آماده به دلیل ایجاد تشنگی خودداری کرد.

3. از خوردن چای زیاد و پررنگ و قهوه در هنگام سحر خودداری شود، زیرا دفع ادرار زیاد و تشنگی در طول روز را به همراه دارد.

4. مهم‌ ترین زمان برای نوشیدن آب کافی یک ساعت بعد از افطار تا نیم ‌ساعت قبل از سحری است. مصرف میوه مثل هندوانه، خربزه، طالبی و آبمیوه تازه یا شربت های کم شیرین حاوی خاک شیر و تخم شربتی در فاصله افطار تا سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می‌ کند. همچنین برای جبران کمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان می‌ توان از مقداری سوپ یا آش ساده هنگام افطار استفاده کرد.

5. در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصـرف شود. سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح موردنیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کند.

«سیده فروغ سجادی» کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی- کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 40184
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید