04 آذر 1403

  • 1398/07/28
  • - تعداد بازدید: 47
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت هفته سلامت روان اعلام کرد: ارایه خدمات رایگان 80 کارشناس ارشد سلامت روان در 80 مرکز خدمات جامع سلامت فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت هفته ملی سلامت روان، فعالیت ها و اقدامات دانشگاه را در امر ارتقای سلامت روان جامعه اعلام کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت هفته ملی سلامت روان، فعالیت ها و اقدامات دانشگاه را در امر ارتقای سلامت روان جامعه اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» در جمع اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری هفته سلامت روان از هجدهم تا بیست و چهارم مهر، گفت: سلامت روان یک موضوع اجتماعی است که باید به آن توجه شود، موضع های مرتبط با سلامت روان ریشه و پایه اجتماعی دارد و تمام سازمان ها و نهادها می توانند برای رفع این مسایل در جامعه، مشارکت کنند.

 

او با اشاره به شعار هفته سلامت روان سال 98 با موضوع «سلامت روان و نشاط اجتماعی» افزود: نشاط اجتماعی هدفی است که تنها با شعار تحقق نمی یابد و باید به صورت عملی به آن پرداخته شود.

دکتر همتی افزود: در زمینه سلامت روان اقدامات مختلفی از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده و آموزش های مختلف در زمینه تحکیم خانواده و نقش مهارت های زندگی در ارتقای سلامت روان و افزایش نشاط اجتماعی در حوزه های مختلف جامعه به مردم ارایه شده است، اما این اقدامات باید به صورت یک کار اجتماعی و با مشارکت سایر اداره ها و سازمان ها، مورد توجه باشد.

معاون بهداشت دانشگاه اضافه کرد: در سال گذشته و در حوزه سلامت روان، 80 کارشناس ارشد سلامت روان در 80 مرکز خدمات جامع سلامت مستقر شدند که بخشی از فعالیت آنها ارایه مشاوره رایگان به افرادی است که از سوی مراقب سلامت و پزشک ارجاع می شوند، بخش دیگری از فعالیت این افراد نیز به تشکیل جلسات در مساجد و مدارس و ارایه اطلاعات و آگاهی به مردم اختصاص می یابد.

دکتر همتی گفت: در حوزه سلامت روان، از چهار میلیون و 200 هزار نفر که در این زمینه غربالگری شده اند، 657 هزار نفر به عنوان افراد در معرض خطر شناسایی و 181 هزار نفر تحت مراقبت قرار گرفته اند و کار مراقبت از این افراد در حوزه های مختلف سنی مردان و زنان انجام می شود.

رایگان شدن داروهای اعصاب و روان در 3 شهرستان فارس

او در ادامه از اجرای طرح رایگان شدن داروهای اعصاب و روان در سه شهرستان خرامه، فیروزآباد و داراب خبر داد تا بیماران اعصاب و روان بتوانند داروهای خود را به راحتی دریافت کنند؛ همچنین در 6 بیمارستان دولتی، کلینیک های سلامت روان ایجاد شده است.

معاون بهداشت دانشگاه بیان کرد: بحث آموزش مهارت های زندگی مانند مهارت های ارتباطی، مهارت های فرزندپروری و مدیریت خشم از دیگر اقدامات دانشگاه در این حوزه است؛ در موضوع مدیریت خشم و مهارت های ارتباطی 228 هزار نفر در سال 97 آموزش دیدند که نسبت به سال 96 با افزایش 54 درصدی همراه بود.

دکتر همتی افزود: با توجه به اهمیت فرزندپروری، در سال 97 تکنیک های تربیت فرزندان به 152 هزار نفر از والدین آموزش داده شد که نسبت به سال پیش از آن، 58 درصد افزایش داشته است.

او از تهیه و تدوین سند ملی سلامت روان خبر داد و اضافه کرد: این سند ملی مشخص می کند که چه سازمان ها و نهادهایی در حوزه سلامت روان باید فعالیت کنند و نقش هر سازمان در این زمینه تعیین شده است و فعالیت سازمان های عضو، پایش و بررسی می شود، نقش و ترویج سلامت روان تنها بر عهده وزارت بهداشت نیست و تمام سازمان ها باید در این زمینه مشارکت و تلاش کنند.

معاون بهداشت دانشگاه بر لزوم آموزش اصول ابتدایی سلامت روان در مدارس و دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: یکی از برنامه های حمایتی این معاونت، مراقبت از اختلالات روانی پس از حادثه است که در این حوزه نیز در سال 97، بیش از هشت هزار نفر در مناطق سیل زده استان و کشور آموزش های لازم را دریافت کردند، در جریان سیل نوروز امسال نیز تیم های معاونت بهداشت دانشگاه حضور فعال داشتند و خدمات لازم را به مردم ارایه دادند.

دکتر همتی با اشاره به اهمیت موضوع پیشگیری در حوزه سلامت روان بیان کرد: در همین راستا 150 مدرسه پرخطر از نظر آسیب های اجتماعی شناسایی شدند و آموزش های لازم به 158 هزار نفر از دانش آموزان، والدین، مربیان، معلمان، کارکنان و سرویس های حمل و نقل مدارس، ارایه شده است.

معاون بهداشت دانشگاه، اعتیاد و اختلالات مصرف مواد مخدر را یکی از مسایل مهم جامعه برشمرد که در سال 97 برنامه ها و آموزش های لازم در این زمینه به 144 هزار نفر ارایه شده است.

دکتر همتی با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع خودکشی، بحث پیشگیری از خودکشی را یکی از برنامه های زیر پوشش این معاونت عنوان کرد و افزود: در حوزه خودکشی باید به دو موضوع کاهش اقدام به خودکشی و کاهش میزان فوت ناشی از خودکشی توجه شود.

اهمیت نقش رسانه ها در ارتقای سواد سلامت روان

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست گفت: روز دهم اکتبر به عنوان روز جهانی سلامت روان و در ایران، هجدهم تا بیست و چهارم مهر به عنوان هفته سلامت روان نامگذاری شده است و هدف اصلی از این نامگذاری، توجه به اهمیت سلامت روان در جامعه و ارایه اطلاعات و آگاهی به مردم است.

دکتر «علی باصری» افزود: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، فرد سالم به کسی گفته می شود که از نظر جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در رفاه باشد؛ اگر سلامت روان جایگاه خودش را پیدا کند، سلامت جسم افراد نیز تامین می شود.

او با اشاره به اهمیت موضوع نشاط اجتماعی و خودمراقبتی اضافه کرد: تحقیقات نشان می دهد که امروزه نقش دولت ها و سازمان ها در ابعاد مختلف کمتر و نقش مردم پررنگ تر شده است، دولت و سازمان های دولتی زیرساخت ها و ابزارهای لازم برای حفظ و ارتقای سلامت را فراهم می کنند، اما مردم نیز باید مراقب بهداشت و سلامت خود باشند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: در موضوع سلامت روان با چالشی به نام «سواد سلامت روان» مواجه هستیم که باید به این موضوع توجه ویژه ای شود و نقش رسانه ها و خبرگزاری ها در آگاهی و اطلاع رسانی به مردم، اهمیت زیادی دارد.

دکتر باصری اضافه کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، کارشناسان سلامت روان نیز در کنار مراقبان سلامت و پزشکان برای ارایه خدمات سلامت روان به مردم و مراجعان، مستقر شدند.

این نشست، صبح امروز، همزمان با آخرین روز از هفته ملی سلامت روان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 11114
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید