نقش پُررنگ سازمان های مردم نهاد در مدیریت بلایا
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از برنامه ریزی معاونت بهداشت دانشگاه در استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در کاهش خطر بلایا خبر داد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از برنامه ریزی معاونت بهداشت دانشگاه در استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در کاهش خطر بلایا خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدرضا کریمی» گفت: امروزه قویترین دستگاههای کاهش خطر بلایا، اغلب به طور مستقیم با مشارکت شهروندان جامعه در فعالیت های خاص انجام میشود و کاهش خطر بلایا مستلزم مشارکت همه جامعه، توانمندسازی و توجه ویژه به مردم و مشارکت همه اقشار به ویژه اقشارآسیبپذیر و فقیرجامعه است.

او تاکید کرد: در کشورهای پیشرفته به لطف پیشرفت فناوری و اجرای برنامههای آمادگی و کاهش خطر مبتنی بر فعالیتهای جامعه محور، تلفات انسانی بلایای طبیعی کاهشیافته است، پس ارتقای سطح آمادگی، شناخت و درک صحیح افراد جامعه از راهکارهای اساسی مقابله با بلایا محسوب میشوند.
دکتر کریمی با اشاره به اینکه در حوادث بزرگ همچون زلزله بم، به دلیل وسعت خسارات، گروههای داوطلب مردمی و سازمان های مردم نهاد به کمک دولت و حادثه دیدگان آمده اند، افزود: بررسی های نشان داده این سازمان ها و گروه های مردمی با بضاعت محدود خود، اقدامات مفیدی را انجام دادهاند.
این مقام مسوول در دانشگاه با تاکید بر اینکه همکاری سازمان های مردم نهاد در مراحل مختلفی همچون نجات و تخلیه مجروحان، تغذیه، بهداشت، درمان و اسکان آسیبدیدگان و همچنین حمایتهای روانی و آموزش شهروندان می تواند انجام شود، اضافه کرد: توانمندسازی سازمان های مردم نهاد از طریق برگزاری کارگاهها و فعالیتهای فرهنگی می تواند در استفاده بهینه از ظرفیت ها و تجریبات سمن ها و مدیریت به موقع و موثر بلایا تاثیرگذار باشد.
او ادامه داد: بر اساس همین تجربیات ﻧﻈﺎﻡ ﺳﻼﻣﺖ ﺑه ﻌﻨﻮﺍﻥ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺍﺻﻠﻲ ﺗأﻣﻴﻦ، ﺣﻔﻆ ﻭ ﺍﺭﺗﻘﺎی ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻃﻲ ﺳﺎل هاﻱ ﺍﺧﻴﺮ، ﺗﻮﺟﻪ ﻭﻳﮋﻩ ﺍﻱ ﺑﻪ پیشگیری ﻭ ﺁﻣﺎﺩﮔﻲ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻣﺨﺎﻃﺮﺍﺕ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺑﺎ ﺗأﻛﻴﺪ ﺑﺮ ﻧﻘﺶ ﻣﺤﻮﺭﻱ ﻣﺮﺩﻡ کرده و با توجه به اینکه سازمان های مردم نهاد (سمن ها) ظرفیت های بسیار بالایی در سطح محله ها دارند، ضرورت دارد از این ظرفیت ها در راستای افزایش آمادگی جامعه در برابر بحران ها، آموزش به مردم و نیز استفاده از توان و امکانات آنان در زمان استفاده شود.
دکتر کریمی گفت: با توجه به نامگذاری پنجم دی به عنوان روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی با شعار «همکاری همه جانبه دستگاه های اجرایی ملی و محلی با مردم برای کاهش خطر مخاطرات طبیعی» نشستی با حضور مدیرعامل جمعیت ناجیان سرزمین پارس در معاونت بهداشت برگزار شد و او در این نشست ضمن معرفی برنامه ها و اقدامات این سازمان مردم نهاد، آمادگی خود را راستای همکاری با معاونت بهداشت دانشگاه اعلام کرد./ا.کشاورزی
پایان خبر
نظر دهید