04 آذر 1403

  • 1398/09/12
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

همفکری مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای مهار بیماری آنفولانزا در استان

با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدامات و راهکارهای پیشگیری و مبارزه با بیماری آنفولانزا در استان فارس، بررسی شد.

با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اقدامات و راهکارهای پیشگیری و مبارزه با بیماری آنفولانزا در استان فارس، بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاون بهداشت دانشگاه در این زمینه گفت: نشست امروز به صورت مشترک بین معاونت بهداشت، معاونت درمان، اساتید گروه داخلی دانشگاه و روسا و مدیران بیمارستان های مرتبط با موضوع آنفولانزا و مهم ترین مسایل در خصوص این بیماری بررسی شد.

دکتر «عبدالرسول همتی» افزود: یکی از این موضوعات، تهیه و تنظیم پروتکلی در زمینه کاهش داروهای مصرفی است که با توجه به شرایط موجود، باید مصرف داروها را کنترل کنیم و آموزش پزشکان خانواده در زمینه تجویز داروها در حال اجراست.

او از اختصاص سه مرکز خدمات جامع سلامت «بوستان» واقع در شهرک گلستان، «فاطمه الزهرا(س)» واقع در همت جنوبی و «حر ریاحی» واقع در بلوار رحمت برای پذیرش بیماران با نشانه های آنفولانزا و با هدف کاهش بار مراجعه به بیمارستان ها خبر داد و اضافه کرد: در این نشست همچنین مقرر شد درمانگاه شهید مطهری نیز در نوبت صبح برای پذیرش بیماران مشکوک به آنفولانزا فعال شود و تلاش می شود تا مراکزی از بخش خصوصی نیز در این زمینه برای ارایه خدمت به مراجعان در نظر گرفته شود تا بتوانیم ورودی به بیمارستان ها را کاهش دهیم.

معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر اهمیت توجه به موضوع پیشگیری از ابتلا به بیماری ها گفت: در این زمینه از سوی معاونت بهداشت دانشگاه با مشارکت روابط عمومی دانشگاه و به ویژه صدا و سیمای مرکز فارس، آموزش های لازم به مردم ارایه شده است و مشارکت مردم در فضاهای مجازی نشان می دهد که این آموزش ها به دست مردم رسیده است و لازم است که مردم اطلاعات و آموزش هایی که به آنان ارایه شده را با جدیت به کار ببرند.

دکتر همتی افزود: به مدارس و مهدکودک ها نیز اعلام شده تا کودکان و دانش آموزانی که نشانه های آنفولانزا دارند به مدت سه تا پنج روز در منزل استراحت کنند، کارکنان ادارات نیز باید با تعامل مدیران سازمان ها و ادارات در صورت دارا بودن نشانه های این بیماری از مرخصی استعلاجی استفاده کنند و در منزل استراحت کنند.

 

او مهمترین موضوع در رابطه با پیشگیری از آنفولانزا را موضوع جداسازی عنوان کرد و ادامه داد: شخص مبتلا باید در منزل بماند و استراحت کند و چند روزی از سایر اعضای خانواده و جامعه فاصله بگیرد تا بهبود پیدا کند، این فاصله باید حدود یک تا یک و نیم متر باشد، در صورت وجود آبریزش از چشم، ترشحات و سرفه از دستمال استفاده کند و پس از آن دستمال را درون پلاستیک قرار داده و پس از گره زدن درون سطل زباله بیاندازد، همچنین دست ها به صورت مرتب با آب و صابون شست و شو داده شود.

معاون بهداشت دانشگاه اضافه کرد: افرادی مانند بیماران قلبی عروقی، بیماران تنفسی و مبتلایان به آسم، خانم های باردار، بیماران مبتلا به دیابت و سرطان، بیماران پیوندی، کودکان زیر پنج سال و سالمندان بالای 65 سال به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند، ممکن است در مقابل ویروس آسیب پذیر باشند و باید بیشتر از سایر افرادی موارد ایمنی را رعایت کنند.

دکتر همتی گفت: تزریق واکسن نیز یکی از راه های پیشگیری از آنفولانزا است، تجربه نشان می دهد که این بیماری سه موج مختلف دارد که موج نخست از روزهای انتهای آبان تا روزهای ابتدایی آذر، موج دوم حدود ماه های بهمن و اسفند و موج سوم در اردیبهشت ایجاد می شود، اما کسانی که به واکسن دسترسی دارند باید برای مقاوم شدن در برابر بیماری از آن استفاده کنند.

او افزود: داروی مرتبط با آنفولانزا به مقدار کافی وجود دارد اما باید مصرف آن مدیریت شود.

معاون بهداشت دانشگاه در ادامه بیان کرد: آنفولانزا در ابتدا با نشانه های سرماخوردگی و حساسیت فصلی مشابه است، اما مهمترین نشانه آنفولانزا تب بالای 38 و نیم درجه است که به مدت سه روز ادامه داشته باشد و قطع نشود، نشانه های دیگر این بیماری نیز ممکن است مواردی مانند خستگی، بی حالی، آبریزش از چشم، دهان و بینی، درد و عفونت گوش میانی، تهوع و استفراغ باشد.

دکتر همتی مسایل تغذیه ای را نیز در سیر پیشگیری و درمان این بیماری موثر دانست و افزود: خوردن غذاهایی مانند آش و سوپ، مصرف مایعات زیاد، میوه، آبمیوه و سبزی ها برای بهبود بیماری موثر است.

او اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد افرادی که از «دگزامتزون» و «کورتون ها» استفاده کرده اند دیرتر بهبود پیدا می کنند در نتیجه توصیه می شود که پزشکان خانواده و پزشکان عمومی از تجویز کورتون ها پرهیز کنند زیرا سیر بیماری را تشدید می کند و ممکن است عوارض ناخوشایند زیادی برای بیمار ایجاد کند، آنفولانزا یک بیماری ویروسی است و بهترین کار برای مقابله با آن مراقبت و تغذیه مناسب است.

معاون بهداشت بر توجه به اهمیت خودمراقبتی و پیشگیری از ابتلا بیماری ها تاکید کرد و گفت: اگر امروز مواردی مانند فشارخون، قندخون را بررسی کنیم و در حوزه های مختلف بیماری های واگیر و غیرواگیر دقت کنیم از بروز سکته های قلبی و مغزی، ایدز و سرطان ها و حتی تصادفات رانندگی در آینده جلوگیری می شود.

دکتر همتی افزود: امروزه از سوی نظام، دولت و دانشگاه امکانات خوبی در جامعه فراهم شده و مردم با ده تا پانزده دقیقه پیاده روی به نزدیک ترین مراکز بهداشتی و مراکز خدمات جامع سلامت دسترسی دارند و خدمات بهداشتی به صورت رایگان به مردم ارایه می شود، بنابراین مردم باید از این امکانات برای حفظ سلامت خود و خانواده ها استفاده کنند.

شیوه های پیشگیری از بیماری آنفولانزا از زبان معاون درمان دانشگاه

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: با توجه به شروع فصل سرما و همه گیری بیماری آنفولانزا، با یک پیک بیماری آنفولانزا در کشور مواجه شدیم و در استان فارس نیز به عنوان یکی از استان های پهناور و پر جمعیت با شیوع بیماری آنفولانزا رو به رو هستیم که نسبت به سال های گذشته از نظر زمانی، زودتر شروع شده و از نظر بیماری زایی بر اساس آمار و اطلاعات شدت بیماری زایی ویروس نیز افزایش پیدا کرده است.

 

دکتر «علی اکبری» افزود: از ابتدای شیوع مجدد آنفولانزا در شیراز و استان فارس پنج نشست ویژه با حضور رییس دانشگاه و معاونان مرتبط با هدف پیشگیری و مبارزه با آنفولانزا در دانشگاه تشکیل شده است.

او ادامه داد: با توجه به اینکه ویروس آنفولانزا به دلیل تغییر ژنتیکی سالیانه ویروس آنفولانزا، نیاز است هر ساله در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری تمهیدات جدیدی را انجام دهیم و بتوانیم بار بیماری آنفولانزا را کاهش دهیم.

معاون درمان دانشگاه اضافه کرد: در زمینه پیشگیری از این بیماری، حوزه معاونت بهداشت دانشگاه اقداماتی شامل آموزش گروه های هدف، گروه های پرخطر و آموزش کارکنان بهداشتی و درمانی را انجام داده است تا از شیوع و انتقال این بیماری در سطوح مختلف جامعه جلوگیری شود.

دکتر اکبری گفت: در زمینه درمان نیز تمام بیمارستان های شیراز در طول مدت دو ماه گذشته با هجم قابل توجهی از مراجعان مبتلا به آنفولانزا مواجه بودند که بر اساس تمهیدات در نظر گرفته شده، بخش های مختلف بیمارستان ها آماده شده تا بتوانند خدمات درمانی را به این بیماران ارایه کنند.

 

او افزود: از راه های پیشگیری از آنفولانزا، تزریق به موقع واکسن است که توصیه می شود هموطنان و شهروندان پیش از آغاز فصل پاییز در ماه های پایانی تابستان نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند و در صورت داشتن نشانه های بیماری به پزشک مراجعه کنند و در صورت نیاز به دریافت داروی لازم از طریق پزشک نسبت به دریافت و مصرف دارو اقدام کنند.

معاون درمان دانشگاه اضافه کرد: بیماری آنفولانزا یک بیماری ویروسی است و به دلیل اینکه از راه ترشحات آلوده تنفسی منتقل می شود، توصیه می شود در این فصل که در حال حاضر در بحران شیوع آنفولانزا هستیم، شهروندان اقدامات ایمنی را رعایت کنند و تا حد امکان از حضور در مراکزی که تجمع افراد در آنجا زیاد است خودداری کنند.

دکتر اکبری گفت: گروه های پرخطر شامل بیماران دیابتی، بیماران قلبی، بیمارانی که مشکلات ریوی دارند، لازم است تا اقدامات پیشگیری را جدی گرفته و از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک و دستکش استفاده کنند، از دست دادن و روبوسی خودداری شود؛ همچنین توصیه می شود بیماران پرخطر نسبت به تزریق واکسن آنفولانزا پیش از شروع فصل سرما، اقدام کنند.

او نشانه های بیماری آنفولانزا را شامل تب های بالا، گلودرد، سرفه های مکرر، خستگی، کوفتگی عضلانی، بی حالی، ضعف، بی اشتهایی و گاهی اسهال و استفراغ برشمرد که لازم است با مشاهده این نشانه ها به پزشک مراجعه کنیم و تحت درمان قرار بگیریم.

این نشست صبح امروز در دفتر رییس دانشگاه برگزار شد./102

پایان خبر

  • گروه خبری :
  • کد خبری : 14851
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید