متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

  • 1401/06/13
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پایان طرح کشوری بررسی وضعیت پوکی استخوان در استان فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اجرای پیمایش کشوری IMOS(پیمایش بررسی وضعیت استئوپروز در ایران) در هشت استان کشور، از پایان موفق این طرح کشوری در استان فارس خبر داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اجرای پیمایش کشوری IMOS(پیمایش بررسی وضعیت استئوپروز در ایران) در هشت استان کشور، از پایان موفق این طرح کشوری در استان فارس خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» گفت: با توجه به افزایش سن جمعیت و نیز تغییر سبک زندگی، روند ابتلا به پوکی استخوان در دنیا به طور چشمگیری در حال افزایش است.

او پوکی استخوان و شکستگی های ناشی از آن را از عوارض سالمندی و یکی از معضلات و مسائل مهم بهداشت عمومی در تمام دنیا برشمرد و افزود: پوکی استخوان بیماری خاموش نامیده می شود، زیرا تا زمانی که یک استخوان دچار شکستگی نشود، علایمی از خود بروز نمی دهد.

دکتر رضائیان زاده ادامه داد: در فرد مبتلا به این بیماری، یک سقوط ساده از ارتفاع کم، یک چرخش ناگهانی، خم و راست شدن سریع یا حتی افتادن در یک چاله کوچک می تواند باعث شکستگی استخوان شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز شکستگی های ناشی از پوکی استخوان در افراد بالای 50 سال، از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد یک نفر را درگیر می کند؛ پس از بروز نخستین شکستگی، خطر بروز شکستگی‌ های بعدی در هر دو جنس به اندازه دو تا سه برابر افزایش می یابد که این افزایش خطر در شکستگی مهره ‌ای حتی به چهار برابر نیز می رسد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان بالاتر از 50 سال به اندازه مجموع خطر ابتلا به سرطان های سینه، تخمدان و رحم و در مردان بالاتر از خطر ابتلا به سرطان پروستات است.

دکتر رضائیان زاده با اشاره به مطالعه انجام شده در سال 2020میلادی، بار اقتصادی بیماری استئوپروز در ایران را برابر با هفت هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در راستای بررسی وضعیت شیوع پوکی استخوان در ایران، پیمایش کشوری IMOS(پیمایش بررسی وضعیت استئوپروز در ایران) در 13 دانشگاه با پوشش هشت استان و به منظور تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری پوکی استخوان در ایران اجرا شد که استان فارس نیز با انجام 210 نمونه، این طرح کشوری را با موفقیت به پایان رساند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تقدیر از همکاری پرسشگران و کارشناسان ناظر در اجرای این طرح ارزشمند ملی، ابراز امیدواری کرد با استفاده از نتایج حاصل از این تحقیق، شاهد کاهش این بیماری در استان فارس و ایران باشیم./ابوذر کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 66064
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید