متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1401/10/28
  • - تعداد بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تغییر سبک زندگی، بهترین روش پیشگیری و درمان چاقی

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر جهانی مطرح است. در سراسر جهان، 800 میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند و تخمین زده می شود که یک میلیارد نفر در جهان تا سال 2030 میلادی با چاقی زندگی کنند. گرچه عوامل مختلفی در ابتلا به چاقی موثر است، اما سبک زندگی ناسالم به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد کننده آن شناخته می شود.

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر جهانی مطرح است. در سراسر جهان، 800 میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند و تخمین زده می شود که یک میلیارد نفر در جهان تا سال 2030 میلادی با چاقی زندگی کنند. گرچه عوامل مختلفی در ابتلا به چاقی موثر است، اما سبک زندگی ناسالم به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد کننده آن شناخته می شود.

 

در واقع تغییر سبک زندگی مردم، زندگی ماشینی، کاهش فعالیت های فیزیکی و تغییر ذائقه افراد باعث شده که هر روز شاهد شیوع بیشتر چاقی و اضافه وزن در جامعه باشیم. اما با تغییرات ساده در سبک زندگی می توان جلوی پیشرفت آن را گرفت. به طور مثال:

1. خرید آذوقه غذایی را در مواقعی که گرسنه هستیم انجام ندهیم.

2. مواد غذایی نامناسب مثل نوشابه، چیبس، سس مایونز و شیرینی را خریداری نکنیم.

3. برای آگاهی از میزان قند، چربی و نمک موجود در مواد غذایی آماده، به برچسب روی بسته بندی مواد غذایی توجه کنیم.

4. غذا خوردن را همراه با کارهای دیگر مثل مطالعه و تماشای تلویزیون انجام ندهیم، زیرا باعث پرخوری می شود.

5. مواد غذایی را تا حد امکان به صورت آب پز، بخار پز و کبابی طبخ کنیم.

6. وعده های غذایی خود را به طور منظم و در ساعات معینی از روز مصرف کنیم.

7. تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهیم.

8. از بشقاب های کوچک برای غذا خوردن استفاده کنیم و از قرار دادن ظرف غذا با حجم زیاد در سر سفره پرهیز کنیم.

9.  مواد غذایی که سبب تحریک به غذا خوردن می شود را از معرض دید و دسترسی خود خارج کنیم.

10. اگر با افرادی غذا می خوریم که باعث پرخوری ما می شوند، محیط غذا خوردن خود را تغییر دهیم.

11. سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهیم و هر لقمه غذا را برای مدت طولانی تری بجویم.

12. قبل از اینکه سیر شویم، دست از غذا خوردن بکشیم.

13. مراقب باشیم بی جهت غذا نخوریم. به عنوان مثال وقتی به بچه ها غذا می دهیم، باقی آن را خود مصرف نکنیم.

14. به هر بهانه ای فعالیت بدنی بیشتری انجام دهیم، مانند پیاده رفتن به محل کار و خرید، استفاده از پله به جای آسانسور، زودتر پیاده شدن از تاکسی و اتوبوس، یا پارک ماشین چند خیابان جلوتر و طی کردن قسمتی از مسیر به صورت پیاده.

«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 73157
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید