نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی

وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1400/10/15

ضرورت پیروی از برنامه غذایی سالم برای افزایش ایمنی بدن در دوران کرونا

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان فارس به مناسبت آغاز دوازدهمین بسیج ملی تغذیه، یکی از اهداف این پویش سلامت محور را کنترل بیماری کووید19 به کمک رعایت اصول تغذیه سالم دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عباس رضائیان زاده» آمده است:

با توجه به روند رو به افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر در کشور و نقش موثر و پیشگیرانه تغذیه صحیح در کنترل اضافه وزن و چاقی، دیابت نوع دو، چربی خون، بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون، سرطان و بسیاری دیگر از عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در راستای نیل به اهداف خود برنامه ها و فعالیت های گسترده ای را در حوزه های زیر اجرا می کند:

1. ارتقای امنیت غذایی گروه های آسیب پذیر

2. برنامه بهبود تغذیه گروه های سنی مختلف و گروه های خاص(زنان روستایی و عشایر، طلاب، کارکنان، افراد مبتلا به سل و دیگر گروه ها)

3. برنامه های حمایت تغذیه ای کودکان و مادران باردار دارای سوء تغذیه از خانوارهای نیازمند، با مشارکت و جلب حمایت خیرین، با هکاری کمیته امداد امام (ره)

4. آموزش تغذیه به عموم مردم جامعه به ویژه در پیشگیری و کنترل کرونا ویروس

5. ارائه مشاوره تخصصی تغذیه از سوی کارشناسان تغذیه

6. پیشگیری و مراقبت تغذیه ای در اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان

7. پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

کارشناسان تغذیه شاغل در سیستم بهداشتی در راستای ارتقای سواد تغذیه ای جامعه و گروه های هدف خاص، آموزش تغذیه سالم را بر اساس رهنمود های غذایی ایران، کاهش عوامل خطر تغذیه ای، توصیه های تغذیه ای کاربردی برای پیشگیری از کمبود ریزمغذی ها، تغذیه صحیح گروه های سنی و بسیاری دیگر از اقدامات آموزشی و ترویجی جامعه محور، در قالب آموزش های حضوری، برگزاری وبینارهای آموزشی، تهیه محتوا و آموزش از طریق شبکه های مجازی، به صورت بسیار گسترده پوشش می دهند.

همچنین اصلاح الگوی تغذیه گروه های سنی مختلف با مشاوره تخصصی افراد دارای اندیکاسیون ارجاع و نظارت بر نحوه ارائه خدمات، در جهت ارتقای شاخص های سلامت تغذیه ای جامعه و با گسترش مداخلات جامعه محور، توسط کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع سلامت انجام می شود.

در شرایط فعلی بحران کووید 19 نیز رعایت اصول تغذیه سالم در کنار پیروی از شیوه نامه های بهداشتی و واکسیناسیون مهم ترین راهکارهای کنترل بیماری کووید- 19 است. چرا که رعایت اصول تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن به عنوان یک راهکار پیشگیرانه و مدیریت تغذیه ای در بیماری بسیار اهمیت دارد.

مطالعات جهانی نقش آنتی اکسیدان ها را در تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران ابتلا به کرونا و دوران نقاهت ثابت کرده اند.

همچنین پاسخ مناسب بدن به واکسیناسیون کرونا نیز مستلزم عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن است و بدین منظور لازم است در زمینه افزایش آگاهی های تغذیه ای جامعه فعالیت های گسترده آموزشی با همکاری سایر بخش ها اجرا شود.

در همین راستا دوازدهمین بسیج ملی تغذیه از 15 تا 30 دی با شعار «تغذیه، کرونا و واکسیناسیون» در سراسر کشور با همکاری ذینفعان از جمله صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی، بهزیستی و دیگر ارگان های با اهداف زیر برگزار می گردد:

1. ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارها در خصوص نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها به ویژه اضافه وزن و چاقی

2. ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارها در خصوص نقش تغذیه سالم در دوران ابتلا و نقاهت کرونا

3. ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارها در خصوص نقش تغذیه سالم قبل و پس از واکسیناسیون کرونا

4. حساس سازی و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح

5. استفاده از تمامی ظرفیت های موجود از جمله آموزش و پرورش، شهرداری، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و سایر ارگان ها جهت اطلاع رسانی

6. جلب مشارکت افراد تاثیرگذار از جمله ائمه جماعات به منظور اطلاع رسانی و آموزش جامعه در خصوص اهمیت توجه به تغذیه

امید است با استفاده از تمام ظرفیت های موجود و تلاش کارشناسان تغذیه شبکه های بهداشت و درمان استان، بسیج ملی تغذیه سال جاری به صورت گسترده انجام و این اقدامات، گامی موثر در راستای افزایش آگاهی و سواد تغذیه ای و ارتقای سلامتی عموم مردم باشد.

دکتر عباس رضائیان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان فارس