متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1401/02/20
  • - تعداد بازدید: 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ضرورت کاهش مصرف نمک در کودکان را جدی بگیریم

ر حال حاضر مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماری هایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه می شود.

در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماری هایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه می شود. یکی از دلایل اصلی مصرف زیاد نمک عادت کردن ذائقه افراد به غذای پر نمک است. عادت‌ های غذایی در دوران کودکی شکل می ‌گیرد و تا سال ها پایدار خواهد ماند. بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی کنیم. با کم کردن مقدار نمک مصرفی کودک به روش های مختلف می‌ توان او را به طعم کم نمک عادت داد. با کاهش مصرف نمک، ذائقه کودک به غذای کم ‌نمک عادت می‌ کند و در بزرگسالی شانس ابتلا به بسیاری از بیماری ها در او کاهش می ‌یابد.

 

مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی

·                     نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سرسفره به غذا افزوده می شود.

·                     انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر

·                     انواع کنسروها مانند کنسرو خورشت ها و کنسرو سبزی ها

·                     انواع تنقلات شور مانند چیپس و چوب شور

·                     لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک شور

·                     انواع شوری ها مانند خیارشور، کلم شور، ترشی ها و زیتون

·                     آجیل و مغزهای شور

 

کاهش مصرف نمک در کودکان با ذائقه سازی

·                     برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند، در سال نخست زندگی کودک نباید نمک به غذای کمکی افزوده شود.

·                     بعد از یک سالگی غذای کودک با کمترین میزان نمک ممکن تهیه شود.

·                     بر مبنای ذائقه خود به غذای کودک نمک اضافه نکنیم.

·                     از گذاشتن نمکدان در سفره یا میز غذا خودداری کنیم.

·                     مصرف غذاهای کنسرو شده و آماده در برنامه غذای کودک محدود شود.

·                     برای بهبود طعم غذای کودک به جای نمک از سبزی های تازه و معطر و لیموترش استفاده شود.

·                     محدود کردن استفاده از غذاهای شور مثل آجیل شور، خیارشور و کلم شور برای کودک

·                     به جای تنقلات شور و پر نمک می توان از انواع میوه های خشک مثل خرما، توت، برگه ها و انجیر به عنوان میان وعده برای کودک استفاده کرد.

·                     در برنامه غذایی روزانه کودک از پنیر کم نمک و دوغ کم نمک استفاده شود.

·                     برای حفظ ید نمک، مقدار اندک نمک باید در انتهای پخت به غذای کودک اضافه کنیم.

«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 59902
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید