متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1401/01/23
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مسمومیت های غذایی، خطری که در روز طبیعت افزایش می یابد

مسمومیت غذایی به مجموعه اختلالاتی گفته می شود که در نتیجه خوردن غذاهای فاسدی که به میکروب ها یا مواد شیمیایی آلوده هستند، در بدن به وجود می آید.

مسمومیت غذایی به مجموعه اختلالاتی گفته می شود که در نتیجه خوردن غذاهای فاسدی که به میکروب ها یا مواد شیمیایی آلوده هستند، در بدن به وجود می آید.

 

مسمومیت های غذایی انواع مختلف دارد، اما نوع میکروبی آن شایع تر از سایر مسمومیت های غذایی است.

گاهی اوقات ممکن است غذاهای معمولی در اثر باکتری ها (میکروب ها) آلوده شود. این میکروب ها تحت شرایط ویژه می تواند سبب مسمومیت غذایی شود. غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشد.

با وجود اینکه اکثر مسمومیت های غذایی به طور معمول ظرف 24 ساعت برطرف می شود، اما بعضی از آنها می تواند کشنده باشد.

مسافران می توانند با رعایت موارد زیر احتمال بروز مسمومیت های غذایی را در هنگام حضور در طبیعت کاهش دهند:

·         با توجه به اینکه رطوبت زیاد، رشد و تکثیر میکروب ها را افزایش می دهد، سعی کنید در هنگام حضور در طبیعت از غذاهای نیمه خشک و یا با رطوبت کم استفاده کنید. مانند عدس پلو، لوبیا پلو، ماکارونی و موارد مشابه

·         از خوردن غذاهای نیمه پخته و خام به طور جدی پرهیز کنید.

·         در صورت توقف در مناطق روستایی، از خوردن شیر تازه دوشیده شده از دام یا بستنی و پنیر محلی خودداری کنید.

·         در هنگام توقف، قبل از صرف غذا، آن را به طور کامل حرارت دهید تا غذا بخار کند. غذایی که یک بار گرم شده است را نباید دوباره گرم کرد. بلکه باید از مصرف مجدد باقیمانده آن غذا خودداری کنید.

·         در صورتی که نمی توانید مواد غذایی را در 4 درجه سانتی گراد یا کمتر نگهداری کنید، باقی مانده آنها را دور بریزید.

·         همواره صابون مایع و آب به همراه داشته باشید و قبل از صرف غذا دست ها را دست کم به مدت 20 ثانیه خوب بشویید.

·         از رستوران های معتبر بین راهی استفاده کنید و تا حد امکان از خوردن انواع خورش ها، کباب کوبیده، سالاد الویه و همبرگر در رستوران ها خودداری کنید.

·         از خرید قوطی های کنسرو دارای برآمدگی، فرو رفتگی و یا نشتی خودداری کنید و مطمئن شوید که درپوش آن ها شکسته نشده باشد. اگر فرآورده ای ظاهر و یا بوی ناخوشایندی داشت، به هیچ عنوان آن را نچشید.

·         کنسروها را قبل از مصرف 20 دقیقه در آب در حال جوشیدن حرارت دهید و سپس مصرف کنید.

·         نشانه مسمومیت غذایی به نوع میکروب وارد شده به بدن بستگی دارد. علائم ممکن است، چند ساعت و حتی روزها و هفته ها بعد از خوردن غذا ظاهر شود.

·         رایج ترین علائم مسمومیت غذایی شامل تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال است که ممکن است حتی خونی باشد. بیمار ممکن است تب داشته باشد و یا بدون تب باشد. علائم عصبی مانند تاری دید و سرگیجه نیز ممکن است ایجاد شود.

 

دکتر «مسعود قنبریان»، رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 57967
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید