متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1400/09/13
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

وبینار غربالگری بیماری های متابولیک ارثی برگزار شد

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان از برگزاری وبینار غربالگری بیماری های متابولیک ارثی با حضور نمایندگان دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه پنج کشور خبر داد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان از برگزاری وبینار غربالگری بیماری های متابولیک ارثی با حضور نمایندگان دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه پنج کشور خبر داد.


 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضائیان زاده» درباره این وبینار گفت: این وبینار در راستای ارتقای سطح برنامه غربالگری بیماری های متابولیک ارثی در دیگر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه پنج کشور برگزار شد.

او عنوان کرد: مرگ و میر کودکان یکی از شاخص های مهم توسعه است که در چند دهه اخیر با پوشش مطلوب واکسیناسیون کودکان، ارتقای وضعیت اقتصادی، اجتماعی و گسترش خدمات بهداشتی، کاهش مطلوبی یافته است.

دکتر رضائیان زاده توضیح داد: بررسی علت فوت کودکان، نشان می دهد سهم قابل توجهی از علت های مرگ و میر این گروه سنی ناشی از ناهنجاری ها و بیماری های ژنتیکی است و از سوی دیگر در صورت بقای کودک مبتلا، به دلیل عوارض شدید، نیاز به خدمات درمانی پیشرفته و طولانی مدت وجود دارد که سبب نقش قابل توجه بار بیماری های ارثی در دوران کودکی می شود.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه ضمن تاکید بر این موضوع که تمامی این دلایل سبب شده است که یک استراتژی بسیار مهم در کاهش مرگ و میر و معلولیت های کودکان، اجرای برنامه ژنتیک اجتماعی باشد، گفت: تاکنون بیش از 20هزار بیماری ژنتیکی در انسان شناسایی شده است که از این تعداد، نزدیک به 400 بیماری در گروه اختلالات ژنتیکی در متابولیسم قرار می گیرند.

او با بیان اینکه این اختلالات در صورت شناسایی به موقع قابل درمان است، گفت: اگرچه بیماری ‌های متابولیک ارثی در گروه بیماری های نادر قرار دارد، اما در مجموع به‌ دلیل شایع بودن ازدواج‌ های فامیلی در ایران، بروز 10 در هزار تولد برآورد می شود که با نرخ باروری فعلی، سالانه تولد 580 بیمار در استان مورد انتظار خواهد بود.

دکتر رضاییان زاده غربالگری بدو تولد نوزادان را یکی از هزینه اثربخش ترین برنامه ها در حوزه بهداشت برشمرد که با غربالگری نوزادان برای شناسایی کم کاری مادرزادی تیروئید آغاز و با گسترش برنامه، غربالگری دیگر بیماری ها شامل «G6PD Deficiency» ، «گالاکتوزمی» و «PKU» نیز به این بسته خدمتی افزوده شد.

این مقام مسوول در دانشگاه اعلام کرد: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز علاوه بر غربالگری چهار بیماری یاد شده، غربالگری 22 بیماری متابولیک ارثی برای همه نوزادان از سال 98 آغاز شد و تا کنون 247 نوزاد مبتلا به بیماری های متابولیک ارثی در بدو تولد شناسایی شده و 353 بیمار نیز بیماریابی شده اند و خدمات مراقبتی از سوی اعضای تیم بالینی متابولیک ارثی در کلینیک متابولیک ارثی به آنان ارائه می شود./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 51261
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید