متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1401/01/09
  • - تعداد بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چگونه در سفر تغذیه سالم داشته باشیم؟

تعطیلات نوروز فرصت بیشتری را برای سفر و استراحت فراهم می کند. سفر رژیم غذایی افراد را با تغییراتی مواجه می سازد و از طرفی افزایش استفاده مردم از غذاهای آماده، غذاهای دستفروشی در کنار خیابان و جاده، خطر بروز مسمویت ها را افزایش داده و مشکلات زیادی را به بار می آورد. بنابراین داشتن یک تغذیه مناسب و درست در طول سفر، از جمله اصولی است که همواره باید به آن توجه کرد.

تعطیلات نوروز فرصت بیشتری را برای سفر و استراحت فراهم می کند. سفر رژیم غذایی افراد را با تغییراتی مواجه می سازد و از طرفی افزایش استفاده مردم از غذاهای آماده، غذاهای دستفروشی در کنار خیابان و جاده، خطر بروز مسمویت ها را افزایش داده و مشکلات زیادی را به بار می آورد. بنابراین داشتن یک تغذیه مناسب و درست در طول سفر، از جمله اصولی است که همواره باید به آن توجه کرد.

 

·         در طول سفر مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از همه گروه های غذایی استفاده کنید.

·          برای جلوگیری از کم آبی و یبوست، مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.

·         به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده کنید.

·          از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و قبل از استفاده، آنها را خوب شست و شو دهید.

·         به جای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون دوغ مصرف کنید.

·         تا حد امکان غذا را آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.

·         غذاهای به صورت مایع مثل انواع خورشت ها، سریع تر فاسد می شود، غذاهای خشک همراه با سبزی تازه که خوب شسته شده است، غذاهای مناسبی برای سفر است.

·         در صورت تهیه غذا در طول سفر، اطمینان لازم را از پخته شدن کامل غذا ایجاد کرده و به دلیل کمبود وقت، هرگز غذاها را به صورت نیمه پخته حمل نکنید.

·         هرگز از کنسروهای ضربه خورده یا دارای مشکلات ظاهری استفاده نکنید و قبل از مصرف، 15-20 دقیقه کنسرو را بجوشانید. پس از باز کردن قوطی کنسرو و مصرف آن، اگر باقیمانده ای داشت آن را دور بریزید.

·         هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.

·         لبنیات پاستوریزه مصرف کنید. مصرف محصولات لبنی پاستوریزه نشده خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد.

«پریسا موسویان»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 57334
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید