متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1399/01/26
  • - تعداد بازدید: 12
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ارائه بیش از 22500 مشاوره تغذیه به همت کارشناسان تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مداخلات بهبود تغذیه، آموزش تغذیه در پیشگیری از بیماری کووید 19 و مشاوره تخصصی گروه های پرخطر در این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مداخلات بهبود تغذیه، آموزش تغذیه در پیشگیری از بیماری کووید 19 و  مشاوره تخصصی گروه های پرخطر در این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: تمامی گروه های سنی می توانند تحت تاثیر بیماری کووید 19 قرار گیرند، اما سالمندان، مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون، دیابت و چاقی، آسم و مشکلات تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا ویروس هستند.

او تغذیه مناسب و آموزش تغذیه در پیشگیری از بیماری کووید 19 و مشاوره تخصصی گروه های پرخطر این بیماری را دارای اهمیت بالایی خواند و ادامه داد: کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت معاونت بهداشت، همزمان با شیوع این بیماری نسبت به پیگیری تلفنی و مشاوره تخصصی تغذیه و آموزش تغذیه در پیشگیری و نقاهت بیماری کووید 19 اقدام کرده اند.

دکتر همتی افزود: در این مدت، برنامه غذایی حدود 5000 نفر از گروه های آسیب پذیر دچار مشکلات تغذیه ای با تلاش کارشناسان تغذیه تنظیم شده و رژیم غذایی مرتبط و آموزش لازم به فرد و خانواده او ارائه شده است.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: با توجه به ضرورت تغذیه مناسب افراد در معرض خطر به ویژه کودکان زیر پنج سال و زنان باردار دچار سوء تغذیه در پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید 19، هماهنگی با نیکوکاران سلامت، فرمانداران و ائمه جماعات برای حمایت تغذیه ای سبد غذایی این گروه و همچنین مبتلایان به بیماری کرونا صورت گرفته است.

او شناسایی کودکان زیر پنج سال دچار سوء تغذیه، مادران باردار با مشکلات تغذیه ای و وزن گیری نامطلوب و مشاوره تغذیه و آموزش تغذیه در پیشگیری از سوءتغذیه را از دیگر اقدامات کارشناسان تغذیه در این مدت برشمرد.

دکتر همتی اظهار کرد: کارشناسان تغذیه طی تماس تلفنی با 22 هزار و پانصد خانوار، نسبت به آموزش تغذیه و پاسخگویی به سوالات مردم در زمینه استفاده صحیح از مکمل ها، نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی و راه های پیشگیری از چاقی در دوران در خانه ماندن اقدام کرده اند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 22627
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید