متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1399/07/12
  • - تعداد بازدید: 12
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

افزایش توانمندسازی کارشناسان سلامت روان استان با برگزاری وبینارهای مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد

وبینارهای آموزشی مدیریت سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد با هدف توانمندسازی و ارتقای مهارت های کارشناسان سلامت روان از ابتدای مهر آغاز شده است.

وبینارهای آموزشی مدیریت سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد با هدف توانمندسازی و ارتقای مهارت های کارشناسان سلامت روان از ابتدای مهر آغاز شده است.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به آغاز وبینارهای علمی سلامت روان با هدف توانمندسازی و ارتقا سطح مهارت های کارشناسان سلامت روان در سه شنبه های هر هفته، گفت: این وبینارها با دریافت مجوز ضمن خدمت از واحد آموزش ضمن خدمت دانشگاه، از ابتدای مهر آغاز شده است.

«فریبا رضایی» با بیان اینکه چنین رویدادهایی، فرصتی مغتنم در راستای توانمندسازی، کسب مهارت و به اشتراک گذاری تجربیات کاربردی برای کارشناسان سلامت روان است، اظهار کرد: استمرار در برگزاری اینگونه برنامه های آموزشی باعث ایجاد فضای علمی، به روز رسانی اطلاعات و افزایش توانمندی نیروهای تازه کار و ایجاد فضایی برای تبادل اطلاعات علمی و توانمندسازی کارشناسان می شود.

او ادامه داد: در این برنامه گسترده آموزشی تمام عناوین آموزشی سلامت روان، اعم از اختلالات شایع روانپزشکی، پیشگیری از خودکشی، مشاوره روانشناختی در مسمومیت ناشی از الکل، خودمراقبتی در سلامت روان، پیشگیری از همسر آزاری، پیشگیری از کودک آزاری، مهارت های زندگی، مشاوره روانشناختی برای بیماران پرخطر مبتلا به کروناویروس، مهارت های فرزندپروری برای والدین دارای فرزند 12 تا 17 سال، مسایل مربوط به سامانه سیب و دیگر اولویت های این حوزه آموزش داده می شود.

رضایی با اشاره به استمرار برگزاری این وبینارها به صورت هفتگی تا پایان سال 99، گفت: به دلیل شیوع کرونا ویروس، امکان برگزاری حضوری نشست های آموزشی وجود ندارد و امیدواریم تا با ریشه کنی ویروس کرونا، روانشناسان با حضور خود در این کارگاه ها، بر غنای هر چه بیشتر مهارت های خود بیفزایند./101

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 30266
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید