متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1401/05/09
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به کارگیری کارشناسان تغذیه در طرح «تحول نظام سلامت»، از دستاوردهای بزرگ این طرح بود

به کارگیری کارشناسان تغذیه در طرح «تحول نظام سلامت»، از دستاوردهای بزرگ این طرح بود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست کارشناسان تغذیه شبکه‌های بهداشت و درمان استان فارس، به کارگیری کارشناسان تغذیه در اجرای طرح تحول نظام سلامت را از دستاوردهای قابل توجه این طرح برشمرد.
 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «زهرا عبداللهی» با حضور در نشست کارشناسان تغذیه شبکه های بهداشت و درمان استان فارس، با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت از سال 1393، به کارگیری کارشناسان تغذیه در این طرح را در سلامت تغذیه کشور بسیار با اهمیت برشمرد.

او ادامه داد: مطالعات و گزارش های جهانی نشان می دهد در بیماری های غیرواگیر، به عنوان مهمترین عوامل مرگ و میر در دنیا، تغذیه عامل خطر اصلی است.

دکتر عبداللهی با بیان اهمیت فعالیت کارشناسان تغذیه در امر پیشگیری از ابتلا به بیماری ها، این مهم را از اولویت های اصلی گروه بهبود تغذیه در کاهش بار بیماری های غیرواگیر جامعه عنوان کرد.

او با اشاره به نقش مشاوره های گسترده کارشناسان تغذیه در کاهش آلام جامعه طی دوران همه گیری کووید 19، نقش آنان را در بررسی مشکلات تغذیه ای سطح جامعه و اجرای مداخلات جامعه محور، بسیار تاثیرگذار خواند.

نقش تاثیرگذار کارشناسان تغذیه در پیشگیری از بیماری ها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست گفت: به دلیل درگیری همه جانبه حوزه بهداشت در همه گیری کرونا، روند ارتقای شاخص های سلامت با کندی همراه بود که با بهبود نسبی شرایط، باید ضمن پایش کارشناسانه وضعیت شاخص های بهداشتی، مداخلات لازم صورت گیرد.

 

دکتر «عباس رضائیان زاده» بهبود تغذیه جامعه را یکی از اولویت های اصلی معاونت بهداشت دانشگاه عنوان کرد و گفت: بهبود تغذیه در تمام سطوح پیشگیری و درمانی حوزه سلامت تاثیرگذار است، اما در حوزه پیشگیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تاکید بر اهمیت تلاش کارشناسان تغذیه در انجام وظایف محوله، اجرای مداخلات جامعه محور را نیازمند پیگیری های مستمر در این زمینه دانست.

دکتر «پریسا ترابی» معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و «مریم مشلول» کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، دیگر همراهان دکتر «زهرا عبداللهی» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در این نشست بودند./ا.کشاورزی

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 64349
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید