متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1401/05/09
  • - تعداد بازدید: 29
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تحقق اهداف بهبود تغذیه در سطح جامعه نیازمند احساس مسوولیت جمعی است

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، تحقق اهداف بهبود تغذیه در سطح جامعه نیازمند احساس مسوولیت آحاد جامعه و مشارکت افراد و تشکل های مردم نهاد است.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، تحقق اهداف بهبود تغذیه در سطح جامعه نیازمند احساس مسوولیت آحاد جامعه و مشارکت افراد و تشکل های مردم نهاد است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» گفت: نا امنی غذایی پدیده ای چند بعدی است که علاوه بر تاثیر بر کمیت و کیفیت زندگی، دارای ابعاد اجتماعی، روانشناختی و فرهنگی نیز هست.

او با بیان اینکه امنیت غذایی و درجه اطمینان از دسترسی به غذا، به حیات اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشور مرتبط است، افزود: از دید جامعه سلامت، خوردن غذای کافی، سالم و ایمن به خودی خود، منجر به تأمین تمام مواد مغذی در سطح سلولی نمی شود و فرهنگ و سواد تغذیه ای برای استفاده درست و کافی از مواد مغذی حائز اهمیت است.

دکتر رضائیان زاده تاکید کرد: لازم است سیاست ها و برنامه های دولت که با هدف توسعه سلامت تدوین می شود، در برگیرنده تدارک غذای سالم و مناسب و به لحاظ اقتصادی و اجتماعی برای سرپرست و سایر اعضای خانوار، قابل تامین و در دسترس باشد.

معاون بهداشت دانشگاه با تفکیک انواع بیماری های مرتبط با غذا گفت: دسته نخست شامل بیماری هایی همچون سوء تغذیه و کمبود ریز مغذی ها است که بر اثر تغذیه ناکافی ایجاد می شود، دسته دوم نیز به بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، چاقی، دیابت، سنگ کیسه صفرا، پوسیدگی دندان و بعضی بیماری های گوارشی گفته می شود که در نتیجه تغذیه بیش از حد یا انتخاب غذاهای ناسالم ایجاد می شود.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: نبود امنیت غذایی و تغذیه در سطح جامعه، باعث ایجاد اشکال مختلف سوء تغذیه در هر دو طیف می شود، به این معنا که از یک سو منجر به اختلالات رشد در کودکان و کمبود ریز مغذی ها در گروه های مختلف سنی می شود و از سوی دیگر چاقی، اضافه وزن و بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه را در پی دارد.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: بر اساس نتایج آخرین مطالعه پایش امنیت غذا و تغذیه در کشور (سمپات 90-1387)، برنامه ریزی درون بخشی و برون بخشی برای بهبود وضعیت امنیت غذا در سطح استان ضروری است.

او با اشاره به نتایج بررسی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در سال 95 بر لزوم مداخلات مؤثر در زمینه مصرف کافی میوه، سبزی، لبنیات، ماهی و کاهش مصرف نمک در سطح خانوارهای استان تاکید کرد و گفت: شیوع روزافزون اضافه وزن و چاقی، در تمامی گروه های سنی، زنگ هشداری در بروز بیماری های غیر واگیر در طیف گسترده ای از جمعیت است و بی شک مداخلات مؤثر تغذیه می تواند منجر به کنترل و یا کاهش شیب افزایشی آن شود.

دکتر رضائیان زاده گفت: دسترسی مناسب به خدمات بهبود تغذیه در سطح جامعه که از طریق شبکه بهداشت و درمان دانشگاه برای آحاد جامعه به صورت رایگان قابل دسترس است، اقدامی مؤثر در افزایش دستیابی مردم به اطلاعات علمی و بهبود امنیت غذا و تغذیه در سطح خانوار محسوب می شود.

او به کارگیری کارشناسان تغذیه و ارائه خدمات مشاوره تغذیه در سطح تمامی مراکز خدمات جامع سلامت در کنار انجام غربالگری های تغذیه ای به همه گروه های سنی را راهکاری بسیار مناسب برای ارزیابی وضعیت تغذیه خانوارها و انجام مداخلات به موقع و مؤثر در راستای بهبود تغذیه دانست و ادامه داد: انجام طرح های حمایتی تغذیه که با مشارکت سازمان های حمایت گر، گروه های مردم نهاد و خیرین موجب افزایش دسترسی خانواده های کم برخوردار به سبد غذایی مطلوب می شود.

معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد: تحقق اهداف بهبود تغذیه در سطح جامعه نیازمند احساس مسوولیت جمعی تمامی ما و مشارکت افراد و تشکل های مردم نهاد است.

دکتر رضائیان زاده یادآور شد: آنچه در تأمین امنیت غذا بسیار مهم است، ایجاد زبان مشترک و تعهد محلی تمامی ذینفعان درون بخشی و برون بخشی و ایجاد بستر مناسب برای عملیاتی سازی اهداف امنیت غذا و تسریع در حمایت طلبی، در راستای افزایش منابع در الزامات بهبود تغذیه و امنیت غذایی سطح جامعه است./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 64391
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید