متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1399/01/06
  • - تعداد بازدید: 9
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به همت معاونت بهداشت دانشگاه انجام شد؛

توزیع نزدیک به یک میلیون و 800 هزار رسانه آموزشی از زمان آغاز بحران کرونا

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، آموزش سلامت یکی از مهمترین اجزای ارتقای سلامت و ترکیبی از ایجاد انگیزه برای تطابق رفتارهای ارتقا دهنده سلامت و کمک به مردم برای تصمیم گیری درباره سلامتشان و کسب اعتماد و مهات های لازم برای عمل به تصمیم شان است .

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، آموزش سلامت یکی از مهمترین اجزای ارتقای سلامت و ترکیبی از ایجاد انگیزه برای تطابق رفتارهای ارتقا دهنده سلامت و کمک به مردم برای تصمیم گیری درباره سلامتشان و کسب اعتماد و مهات های لازم برای عمل به تصمیم شان است .
 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: در طــول ســالیان متمــادی، کنفرانس هــا و منشــورهای فراوانــی درخصــوص اهمیــت ارتقــای سلامت بــا همــکاری ســازمان بهداشــت جهانــی ارائــه شــده کــه در همــه ایــن مــوارد، آمــوزش بهداشــت، ایجــاد تغییــر در محیــط زیســت، مداخله های تغذیه ای، تغییــر در شـیوه زندگـی و رفتـار به عنـوان مداخله های مشـهور در زمینـه ارتقـای سلامت، مــورد تاکیــد قــرار گرفتــه اســت.

او افزود: طبــق اساسنامه سازمان جهانی بهداشت، آمــوزش سلامت و برخورداری افراد از دانش سلامت در کنار برخورداری از سلامت، حق افــراد و جوامع اســت.

دکتر همتی آموزش سلامت را یکی از مهمترین اجزای ارتقای سلامت و ترکیبی از ایجاد انگیزه برای تطابق رفتارهای ارتقا دهنده سلامت و کمک به مردم برای تصمیم گیری درباره سلامتشان و کسب اعتماد و مهات های لازم برای عمل به تصمیم شان معرفی کرد و اضافه کرد: از زمان آغاز شیوع بیماری کرونا و با هدف ارتقای سواد سلامت عموم مردم درخصوص این بیماری به عنوان مهمترین راهکار کنترل آن، گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه، اقدام به طراحی، تولید و توزیع رسانه های آموزشی متنوع کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه، تهیه و توزیع تراکت پیشگیری از ابتلا به کروناویروس به تعداد هفتصد و پنجاه هزار عدد، تهیه و توزیع ششصدهزار کارت اطلاع رسانی ویژه پزشک و تهیه و توزیع دویست هزار کارت اطلاع رسانی ویژه عموم مردم را از این اقدامات برشمرد.

او ادامه داد: تهیه و توزیع بیست هزار تراکت آموزشی 3 زبانه و سی هزار کارت اطلاع رسانی دو زبانه در فرودگاه بین المللی شهید آیت الله دستغیب شیراز، از دیگر اقدامات گروه آموزش و ارتقای سلامت، در این مدت بوده است.

دکتر همتی به تهیه و توزیع پوسترهای «راه های پیشگیری از ابتلا به کروناویروس»، «اهمیت شستشوی دست»، «مراحل شستشوی دست»، «روش صحیح استفاده از ماسک»، «معرفی تلفن های مشاوره» و «معرفی سامانه خود ارزیابی وزارت بهداشت» به تعداد 56 هزار عدد اشاره کرد.

او از تهیه و نصب 500 پوستر بر روی تاکسی های سطح شهر، نصب هفتاد استیکر بر روی 70 اتوبوس شهری و طراحی، تهیه و نصب 21 استند در ایستگاه های مترو و تهیه تراکت پیشگیری از ابتلا به کروناویروس ویژه مسافران پایانه ها به تعداد 50 هزار عدد در راستای ارتقای آگاهی مردم درخصوص بیماری کرونا با همکاری روابط عمومی دانشگاه، سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر و سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز خبر داد.

دکتر همتی از دیگر اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در اطلاع رسانی عمومی و طراحی و چاپ بنر برای 17 پل هوایی، 20 استرابورد و 10 بیلبورد و 70 استند اطلاع رسانی سطح شهر با همکاری روابط عمومی دانشگاه و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اشاره کرد.

معاون بهداشت دانشگاه در پایان از بارگذاری نزدیک به 100 پست آموزشی در فضای مجازی در اختیار و تهیه و توزیع هزار عدد سی دی مجموعه دستورالعمل ها و مطالب آموزشی در سراسر استان، به عنوان بخشی دیگر از اقدامات گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه در همین زمینه نیز اشاره کرد./103

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 21774
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید