متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

24 مرداد 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1403/01/19
  • - تعداد بازدید: 100
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بستر سازی برای تقویت اقدامات مبتکرانه آموزشی دانشجویان تغذیه

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بستر سازی جهت تقویت و جهت دهی به اقدامات مبتکرانه آموزشی در هنگام کارآموزی دانشجویان تغذیه خبر داد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بستر سازی جهت تقویت و جهت دهی به اقدامات مبتکرانه آموزشی در هنگام کارآموزی دانشجویان تغذیه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، «مریم مهارت» با بیان اینکه برنامه ریزی و برگزاری دوره های کارآموزی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم تغذیه، بر عهده گروه تغذیه معاونت بهداشت است، گفت: این گروه پذیرای کارآموزانی از دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، مجتمع آموزشی عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرستان سروستان است.

او ادامه داد: دانشجویان کارآموز در قالب گروه های دو نفره در مراکز خدمات جامع سلامت حضور یافته و با شرح وظایف کارشناسان تغذیه و جزئیات برنامه ها آشنا می شوند.

مهارت افزود: کارآموزان در طول دوره کارآموزی، ضمن فراگیری مطالب آموزشی، با نحوه ارائه خدمات تغذیه به مراجعین مرکز و تنظیم برنامه غذایی، راه های تولید محتوا و نحوه برگزاری جلسات آموزش حضوری و غیرحضوری در جامعه نیز آشنا می شوند و پس از فراگیری مطالب آموزشی، می توانند با نظارت مستقیم کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت، نسبت به ارائه خدمات مشاوره تغذیه و برگزاری جلسات آموزش حضوری و غیرحضوری در جمعیت تحت پوشش آن مرکز اقدام کنند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه بیان کرد: گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه در اقدامی مبتکرانه، به منظور ایجاد انگیزه در دانشجویان و اجرای شیوه های نوین آموزشی، نمره اضافه جهت طراحی و اجرای آموزش های خلاقانه دانشجویان در سطح جامعه به ویژه مهدکودک ها، پیش دبستانی ها و مدارس در نظر گرفته است که دانشجویان می توانند با راهبری و جهت دهی گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت و واحد بهبود تغذیه جامعه ستاد شهرستان، نسبت به طراحی و اجرای شیوه های نوین آموزشی مانند مسابقات و بازی های ابتکاری اقدام کنند.

او اظهار کرد: در سال 1402، در مجموع 9 دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه در علوم بهداشتی از دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز و 43 دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه از دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، مجتمع آموزشی عالی سلامت باقرالعلوم (ع) سپیدان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان، کارآموزی حوزه بهداشت خود را در گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه گذرانده اند.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 98937
کلیدواژه