متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1400/08/09
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست سند اجرایی برنامه «تغذیه سالم در محیط کار» برگزار شد

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به برگزاری نشست سند اجرایی برنامه «تغذیه سالم در محیط کار»، توجه به این موضوع را موجب بهینه سازی هزینه های درمانی برای فرد و جامعه عنوان کرد.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به برگزاری نشست سند اجرایی برنامه «تغذیه سالم در محیط کار»، توجه به این موضوع را موجب بهینه سازی هزینه های درمانی برای فرد و جامعه عنوان کرد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدرضا کریمی» افزود: افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر به دلیل تغییر سبک زندگی در سال های اخیر، یکی از مهم ترین عوامل ناتوانی و مرگ و میر در ایران و جهان به شمار می رود و از جمله گروه های در معرض خطر که به دلیل شیوه زندگی ناسالم، بیماری های قلبی عروقی در آنها در حال افزایش است، کارکنان هستند.

او با بیان اینکه ایجاد و تامین محیط کاری سالم و مولد برای کارفرمایان بخش دولتی و خصوصی امری بسیار ضروری به شمار می رود، توضیح داد: فاکتورهای محیطی نامناسب نظیر ساعات کاری نامنظم، الگوهای غذایی نامناسب، کمبود سطح فعالیت بدنی، آگاهی های تغذیه ای کم و نادرست، شغل های پراسترس، فشارهای ناشی از اضافه کاری و نداشتن تلاش در راستای مدیریت سلامت منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن شده است.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه ارتقای سلامت در محیط کار را نوعی بهینه سازی هزینه های مالی دانست که باعث افزایش بهره وری به دلیل کاهش بیماری، کاهش غیبت از کار، بالا رفتن روحیه کاری، ارائه تصویر خوب از سازمان، کاهش هزینه های درمانی و بیمه، کاهش هزینه های جایگرینی کارمند و جذب کارمند شایسته می شود.

 

این مقام مسوول در دانشگاه عنوان کرد: در همین راستا، مطابق با مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و با هدف یکسان سازی آموزش ها و ارتقای سواد و دانش تغذیه ای عموم افراد جامعه، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اقدام به برپایی مدل الگویی «نظام استقرار تغذیه سالم در محیط کار» در قالب بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت کرده و اجرای این برنامه با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال 1400 به هفده استان از جمله استان فارس ابلاغ شده است.

در ادامه مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با اعلام خبر تنظیم برنامه عملیاتی با هدف آغاز «نظام استقرار تغذیه سالم در محیط کار» و استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت های موجود گفت: این برنامه عملیاتی، پس از برگزاری نشست های متعدد کارشناسی با گروه بهبود تغذیه جامعه و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه و شورای هماهنگی ارائه خدمات بهداشتی به بیمه شدگان استان فارس، تدوین شد.

«مریم مهارت» ادامه داد: در همین راستا نشستی با حضور اعضای شورای هماهنگی ارائه خدمات بهداشتی به بیمه شدگان استان فارس و نمایندگان 25بنگاه اقتصادی منتخب برگزار شد که دکتر «رضا عزتیان» کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به صورت مجازی در این نشست حضور داشت.

 

او محورهای این نشست را ارائه توضیحاتی در خصوص اهمیت جایگاه تغذیه سالم در محیط کار و اهداف این برنامه از جمله ارتقای عادات غذایی و رفتارهای سالم تغذیه ای کارکنان و خانواده های آنها، همچنین ایجاد محیط غذایی سالم در محیط کار در راستای دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای سالم و بهداشتی عنوان کرد و افزود: به زودی اجرای «سند تغذیه سالم در محیط کار» با حضور دست کم سه کارخانه آغاز شده و در ماه های آتی نیز در دیگر کارخانه ها توسعه داده شود./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 49601
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید