متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1399/04/30
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چگونه خانواده ها از آسیب های اجتماعی و اعتیاد در فرزندان پیشگیری کنند؟

آیا نزدیک ترین دوست فرزندتان را می شناسید؟ آیا می دانید اگر فرزندتان با مشکلی روبه رو شود موضوع را با چه کسی در میان می گذارد؟ آیا می دانید برای مدیریت مشکلات فرزندتان چکار کنید؟

آیا نزدیک ترین دوست فرزندتان را می شناسید؟

آیا می دانید اگر فرزندتان با مشکلی روبه رو شود موضوع را با چه کسی در میان می گذارد؟

آیا می دانید برای مدیریت مشکلات فرزندتان چکار کنید؟

والدین برای پیشگیری از اعتیاد فرزندان، لازم است پاسخ این سوالات را بدانند. راهکارهای زیر در این زمینه کمک کننده است:

الگوی خوبی برای فرزندتان باشید

فرزندان، بسیاری از الگوهای رفتاری، خصوصیات اخلاقی و ارزش‌ های والدین خود را از طریق فرآیندهای تقلید و همانندسازی کسب می‌ کنند. والدینی که به صورت تفننی سیگار و مواد مصرف می کنند، فرزند خود را در معرض مصرف دایمی مواد قرار می دهند.

روابط محبت آمیز و عاطفی را در بین اعضای خانواده تقویت کنید

کودکان و نوجوانان با والدینی که به خوبی به آنها گوش می دهند، بیشتر صحبت می‌ کنند و به راحتی مشکل خود را با آنان مطرح می ‌کنند.

به علایق فرزندتان احترام بگذارید

او را قربانی آرزوهای دست نیافته خودتان نکنید. در هر شرایطی از فرزند خود حمایت کنید و پشتیبان او باشید.

شناخت نشانه های اعتیاد

در حدود نیمی از خانواده ها بعد از گذشت پنج سال از اعتیاد فرزند خود مطلع می شوند، بنابراین شناخت نشانه های اعتیاد می تواند عامل مهمی در کمک به موقع و پیشگیری از اعتیاد فرزندان باشد.

احساس عزت نفس و ارزشمندی را در فرزندتان تقویت کنید

نوجوانانی که درباره‌ خود احساس مثبتی دارند، بیشتر می ‌توانند در مقابل اصرار دوستانشان به مصرف مواد مقاومت کنند. بنابراین می توانیم با دادن مسوولیت‌، تشویق و بیان توانمندی و قابلیت های فرزندانمان، احساس ارزشمندی را در آنها القاء کنیم.

اوقات فراغت فرزندتان را با برنامه های لذت بخش و آموزش مهارت های زندگی پر کنید

روزانه دست کم 20 دقیقه با فرزندتان صحیت های خوشایند داشته باشید و زمان هایی را برای دیدن فیلم، بازی، تفریح با آنها اختصاص دهید.

«نه» گفتن را به فرزندتان آموزش دهید

با تمرین و تکرار در خانواده، مهارت «نه» گفتن و مقاومت در مقابل خواسته ‌های نامناسب دیگران را به فرزندان به صورت عملی آموزش دهید.

انضباط قاطعانه داشته باشید و قانون هایی را در خانه وضع کنید

همواره از خود بپرسید فرزندم الان کجاست؟ با چه کسی است؟ چه کار می کند؟ داشتن اقتدار در ارتباط با فرزندان، با ارتباط صمیمانه منافاتی ندارد. رساندن این پیام به نوجوانان لازم است که به هیچ وجه اجازه‌ مصرف سیگار یا مواد مخدر را ندارند و باید دلایل آن نیز برایشان بیان شود.

به کنجکاوی نوجوانان پاسخ صحیح بدهید

با آموزش صحیح و بی پرده راجع به انواع مواد و عوارض آنها، با حوصله به سوالات و کنجکاوی فرزندتان پاسخ دهید تا دنبال جواب سوال های خود در بیرون از منزل نباشد و اطلاعات غلط همسالان منجر به فاجعه مصرف نشود.

تعامل و همکاری با اولیای مدرسه داشته باشید

با مراجعه منظم به مدرسه در جریان کامل شرایط تحصیلی و انظباطی فرزندتان قرار بگیرید.

شناخت کافی از دوستان فرزندتان داشته باشید:

چقدر دوستان فرزندتان را می شناسید؟ هر فرد معتاد در طول عمر خود به طور متوسط 10 نفر را معتاد می کند. هوشیار باشید و با  دوستان فرزندتان ارتباط نزدیک و خانوادگی برقرار کنید./105

«صفورا صادقی» کارشناس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 26572
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید