متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1400/12/24
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونه در سفرهای نوروزی، خطر کرونا را کاهش دهیم؟/ بخش یک

اگرچه هرساله همزمان با نوروز و آغاز تعطیلات، شاهد افزایش سفرها در کشور هستیم، اما همچون دو سال گذشته، امسال نیز در ایام نوروز همچنان با خطر کرونا مواجه هستیم. در این مطلب ضمن آشنایی با راه های پیشگیری از کرونا، توصیه های موثر در سفرهای هوایی، سفر با اتوبوس و قطار، سفر با خودروی شخصی، اقامت در طول سفر و استفاده از رستوران ها را در دو بخش با هم دنبال می کنیم.

اگرچه هرساله همزمان با نوروز و آغاز تعطیلات، شاهد افزایش سفرها در کشور هستیم، اما همچون دو سال گذشته، امسال نیز در ایام نوروز همچنان با خطر کرونا مواجه هستیم. در این مطلب ضمن آشنایی با راه های پیشگیری از کرونا، توصیه های موثر در سفرهای هوایی، سفر با اتوبوس و قطار، سفر با خودروی شخصی، اقامت در طول سفر و استفاده از رستوران ها را در دو بخش با هم دنبال می کنیم.

 

راه انتقال کرونا چیست؟

·         دستگاه تنفس: افشانه‌های ریز موجود در هوا ممکن است حاوی ویروس باشد. خطر ابتلا در فاصله‌ی یک و نیم تا دو متری با منبع کرونا به دلیل غلظت بالای ویروس، بسیار زیاد است.

لمس محیط‌ های آلوده: یکی از راه‌های جلوگیری از کرونا، اطمینان از نظافت سطوح است. اگر محیط یا سطحی به ذرات تنفسی یا مخاطی آلوده به‌ ویروس آغشته باشد، هر چند احتمال آن کمتر از انتقال راه تنفسی است، اما باز هم امکان سرایت به دیگران وجود دارد.

 

نشانه های ابتلا به کرونا

علائم ویروس کرونا بسیار متغیر است و طیف مختلفی از نشانه‌ها را شامل می‌شود. اما شایع ترین نشانه ها شامل تب ، سرفه، خستگی و بی‌حالی، کاهش یا از دست دادن حس بویایی و چشایی، گلو درد، سر درد و اسهال است.

توصیه های پیشگیرانه:

·         واکسن: اگر تاکنون اقدام به واکسینه شدن نکرده‌اید، در اولین زمان ممکن برای دریافت آن اقدام کنید. این کار تا حد زیادی به مصونیت ما در مقابل بیماری کرونا کمک می‌کند.

·         حفظ فاصله‌ فیزیکی: یکی دیگر از راه‌ های جلوگیری از کرونا حفظ فاصله مناسب با سایر افراد است. اگر کسی نشانه‌های بیماری را دارد، دست کم یک متر از او دور بمانید.

·         استفاده از ماسک: استفاده از ماسک‌ یک توصیه جدی است که برای اثر بخشی، باید به روش صحیح انجام شود.

·         شستن و ضدعفونی دست ‌ها: دست ‌های خود را یا با محلول‌های ضدعفونی یا با آب و صابون، به ویژه قبل از غذا خوردن بشویید.

·         پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه یا سرفه: اگر ناگهان سرفه یا عطسه کردید و ماسک در دسترس نبود، با استفاده از داخل آرنج یا یک دستمال تمیز سطح بینی و دهان‌تان را بپوشانید.

راه های پیشگیری از کرونا در سفرهای هوایی

·         سعی کنید تا حد امکان صندلی کنار پنجره را انتخاب کنید. با این کار با افراد کم‌تری مواجه می شوید.

·         از صندلی خود کمتر بلند یا جابجا شوید.

·         بعد از سوار شدن ابتدا دست ‌هایتان را ضدعفونی کنید.

·         علاوه ‌بر دست‌ها، فضای اطراف خود را نیز با محلول ضدعفونی تمیز کنید.

·         تا می‌توانید از تماس با اجسام اطراف (حتی روزنامه و مجله‌ موجود در هواپیما) پرهیز کنید.

·         از تماس دست با چشم و دهان پرهیز کنید.

·         هنگام پیاده شدن نیز صبر کنید تا دیگران پیاده شوند و بعد برای خروج اقدام کنید. در این صورت با تعداد افراد کم‌تری تماس دارید.

راه های پیشگیری از کرونا در سفر با اتوبوس و قطار

·         در نخستین سعی کنید بلیت خود را از طریق سامانه‌های آنلاین تهیه کنید تا در صف ‌های شلوغ قرار نگیرید. همچنین هنگام عبور از گیت‌های ورودی، فاصله‌ خود با نفر مقابل را حفظ کنید. برای مقابله با کرونا هنگام استفاده از این وسایل نیز، موارد زیر را رعایت کنید:

·         در صورت امکان پنجره ‌های اتوبوس یا قطار را باز کنید.

·         تماس خود با اجسام را به کمترین میزان ممکن برسانید.

·         سعی کنید تا جای ممکن از صحبت کردن دوری کنید.

·         تا حد امکان ماسک خود را پایین نیاورید.

·         دست‌ های خود را مرتب ضدعفونی کنید.

·         از تماس دست‌ ها با دهان و چشم خودداری کنید.

·         هنگام توقف در ایستگاه ‌ها برای اقامه‌ نماز، مهر و سجاده‌ شخصی به همراه داشته باشید.

·         تنها از مواد خوراکی بسته ‌بندی شده استفاده کنید.

مهندس «بهنام لشگرآرا»، رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 56772
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید