متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1399/12/24
  • - تعداد بازدید: 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارشناسان تغذیه، پیشرو در مسیر ارتقای سلامت مردم استان

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، کارشناسان تغذیه، در مسیر دستیابی به سلامت مردم با تمام قدرت و توان، انگیزه و شور کامل، هر روز گام های موثرتری بر می دارند.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، کارشناسان تغذیه، در مسیر دستیابی به سلامت مردم با تمام قدرت و توان، انگیزه و شور کامل، هر روز گام های موثرتری بر می دارند.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: با آغاز طرح تحول در نظام سلامت و به کارگیری کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت، بستری فراهم شد تا با استفاده از دانش، توان و پشتکار کارشناسان تغذیه گامی مؤثر در مسیر ارتقای سلامت تغذیه ای عموم مردم برداشته شود.

او افزود: با توجه به روند رو به افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر در کشور، نقش مؤثر تغذیه سالم در پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، پرفشاری خون و موارد مشابه از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.

دکتر همتی اضافه کرد: در راستای ارتقای آگاهی تغذیه ای عموم مردم، نشست های آموزشی متعددی از سوی کارشناسان تغذیه برای گروه های سنی مختلف به ویژه گروه های آسیب پذیر، پرسنل سیستم بهداشت، کارکنان اداره ها و ارگان ها به صورت مستمر برگزار می شود که با توجه به شیوع بیماری کووید- 19، با استفاده از فضای مجازی آموزش ها به صورت غیرحضوری انجام می شود.

او با اعلام اینکه از ابتدای سال 99 تا کنون، 5270 نشست آموزشی برای 175هزار نفر برگزار شده است، تهیه و نشر 1617 مقاله و مطلب آموزشی تغذیه، ضبط و پخش 49 برنامه رادیویی و مصاحبه آموزشی از طریق رسانه ها، تهیه و تدوین 821 بسته آموزشی با موضوع های متعدد در خصوص تغذیه سالم به ویژه نقش تغذیه در پیشگیری، بهبودی و گذراندن دوران نقاهت بیماری کووید- 19 را از دیگر اقدامات مؤثر کارشناسان تغذیه شاغل در سیستم بهداشت عنوان کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه ادامه داد: کارشناسان تغذیه همگام با آموزش های گسترده، 135هزار و 820 نفر از گروه های هدف دارای اندیکاسیون ارجاع و همچنین بیماران مبتلا به بیماری کووید- 19 را به صورت تلفنی و از طریق سامانه 4030 و حضوری مورد مشاوره تغذیه قرار داده اند.

دکتر همتی پیگیری مستمر افراد مشاوره شده به منظور اطمینان از بهبودی آنان را نشان دهنده تعهد کاری این فعالان سیستم سلامت دانست و اظهار کرد: کارشناسان تغذیه همزمان با شیوع بیماری کووید- 19 به منظور کاهش شیوع سوء تغذیه گروه های آسیب پذیر، سعی در جلب مشارکت خیرین و توزیع سبدهای غذایی حمایتی داشته اند.

او افزود: انجام مراقبت های تغذیه ای گروه های سنی مختلف، شناسایی مشکلات تغذیه ای جمعیت تحت پوشش، طرحی و تدوین مداخلات لازم به منظور ارتقای وضعیت موجود از دیگر فعالیت های کارشناسان تغذیه است.

این مقام مسوول در دانشگاه در پایان اشاره کرد: کارشناسان تغذیه دانشگاه در این مسیر ثابت قدم هستند و همچنان گام های خود را هر روزه قوی تر و مستحکم تر از پیش بر می دارند تا بتوانند کمکی به بهبود سلامت تغذیه ای هم استانی های خود داشته باشند./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 38477
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید