• 1399/07/14

حقایقی در مورد خمیر دندان

خمیر دندان به عنوان یکی از عوامل اصلی ضد پوسیدگی در دنیا مطرح می باشد.

ü     خمیر دندان به عنوان یکی از عوامل اصلی ضد پوسیدگی در دنیا مطرح می باشد.

ü     مسواک زدن بدون خمیر دندان موجب برداشتن پلاک میکروبی می شود اما  استفاده از خمیر دندان عمل مسواک زدن را مطبوع میکند.

ü     مواد مختلفی ترکیب خمیر دندان را تشکیل میدهند از جمله: فلوراید، مواد ساینده، مواد کف کننده، مواد طعم دهنده، عوامل ضد باکتریایی، نگهدارنده ها، رنگ ها، شیرین کننده، مواد ضد جرم و ...

ü     فلوراید یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده خمیر دندان است که موجب از بین رفتن جرم دندان، کاهش پوسیدگی و افزایش مقاومت طولانی مدت دندان به عوامل ایجاد پوسیدگی می شود.

ü     خمیر دندان ها همچنین حاوی مواد ساینده هستند که برای پاک و تمیز کردن بهتر دندان ها مورد استفاده قرار میگیرند.

ü     خمیر دندان های کودکان حاوی میزان فلوراید کمتری است زیرا در صورت بلع بیش از حد میتواند موجب مسمومیت کودک یا حتی ایجاد لکه های سفید غیر طبیعی و ماندگار در دندان شوند. همچنین ممکن است برای جلب توجه و مطبوع بودن بیشتر به خمیر دندان های کودکان، مواد طعم دار یا شیرین کننده بیشتری اضافه کنند. بهتر است والدین تا سن 6 سالگی بر مسواک زدن کودک نظارت داشتنه باشند.

ü     بعضی از خمیر دندان ها با توجه  به کارکردی که از آنها انتظار داریم دارای مواد ضد حساسیت، ضد جرم یا سفید کننده دندان هستند.

تنظیم کننده و گردآورنده: دکتر آسانا طالبان پور بیات

کارشناس دفتر سلامت دهان و دندان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز