از چه سنی اجازه استفاده از اینترنت به فرزندان داده شود؟
با توجه به فراگیر بودن استفاده از وسایل الکترونیکی مانند رایانه و تلفن همراه و در دسترس بودن این وسایل در دنیای امروز، اغلب کودکان به محض اینکه راه میافتند و توانایی صحبت کردن را پیدا میکنند، استفاده از وسایل برایشان جذاب میشود. همچنین نیازهای آموزشی که امروزه با این وسایل برطرف میشود نیز، سن استفاده از این ابزارها را پایین میآورد.
چگونه پدر و مادر از فرزند در برابر آسیب به خود محافظت کنند؟
خودکشی یکی از مشکلات در زمینه بهداشت عمومی است که توجه همه جانبه ما را می طلبد. تحقیقات نشان داده است که پیشگیری از خودکشی اگر امکان پذیر باشد، مستلزم طیفی از فعالیت هاست که مواردی شامل فراهم کردن بهترین شرایط برای تربیت فرزندان و درمان موثر اختلالات روانی تا کنترل محیطی عوامل خطر را در بر می گیرد.
چگونه افسردگی را از زندگی خود دور کنیم؟
افسردگی یک بیماری جدی است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. این بیماری سن خاصی نمیشناسد، به زندگی فرد رسوخ میکند و او و اطرافیانش را با خود به دنیای رنج و درد میکشاند و باعث افت عملکرد در افراد می شود، حتی ممکن است افراد مبتلا برای انجام کارهای روزمره خود نیز دچار مشکل شوند. افسردگی ممکن است آثار مخربی بر روابط بین فردی، روابط خانوادگی و کار کردن بگذارد و منجر به اقدام به خودکشی در افراد بشود. در واقع افسردگی به سرماخوردگی روانی معروف است، زیرا احتمال اینکه هر فردی به آن دچار شود، وجود دارد و افسردگی یک عامل خطرآفرین برای خودکشی در سنین بزرگسالی است.
افسردگی در کودکان و نوجوانان را جدی بگیریم!
نوجوانی دورهای است که افراد از نظر هیجانی به رشد و تکامل بالایی رسیدهاند، اما بخشی از مغز که مسوول کنترل هیجانات است، به طور کامل شکل نگرفته، بنابراین شاهد بروز هیجانات بسیار زیاد و در اغلب موارد غیر قابل کنترل در نوجوانان هستیم.
شیر مادر؛ اکسیری بی نظیر و بدون جانشین برای تغذیه شیرخواران
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به مناسبت آغاز هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، این ماده حیاتی را به عنوان اکسیری بی نظیر و بدون جانشین برای تغذیه شیرخواران معرفی کرد.
با بیماری PKU بیشتر آشنا شویم!
«فنیلآلانین» یک اسیدآمینه ضروری برای بدن انسان است، کمبود آنزیم «فنیلآلانین هیدورکسیلاز» یا «کوفاکتور» آن در بیماران مبتلا به «فنیل کتون آوری»، موجب تجمع «فنیلآلانین» و «متابولیت» های آن در بدن می شود.
استفاده از نمک های تصفیه شده یددار به مقدار مجاز، ساده ترین راه برای پیشگیری از اختلالات کمبود ید
با توجه به چرخه ید در طبیعت که منجر به کاهش ید موجود در خاک در طی سالیان متمادی می شود، انسان های ساکن در کره خاکی به طور مستمر در معرض خطر کمبود دریافت ید قرار دارند. کمبود ید و اختلال های ناشی از آن با طیف وسیعی از تظاهرات بالینی به عنوان یکی از اولویت های بهداشتی تغذیه ای کشور ایران محسوب می شود که می توان با تامین ید موردنیاز روزانه افراد آن را کنترل کرد.
با کم کاری مادرزادی تیروئید بیشتر آشنا شویم!
کم کاری مادرزادی تیروئید، بر اثر کمبود هورمون های تیروئید در بدو تولد یا پس از آن دیده می شود.
مزایای طرح پزشک خانواده شهری از زبان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، طرح پزشک خانواده، مزایای فراوانی برای مردم از جمله حفظ سلامت و جلوگیری از هدر رفت وقت و سرمایه دارد.
با بیماری آسم بیشتر آشنا شویم!
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از 300 میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماری آسم رنج می برند و سالانه نزدیک به 300 هزار نفر به علت این بیماری، جان خود را از دست می دهند.