نقش برنامه پزشکی خانواده و تاثیر آن در بهبود سلامت جامعه و مدیریت منابع، از زبان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در برنامه پزشکی خانواده، اعتماد متقابل، زیربنای ارتباط بین پزشک و بیمار است و پزشک خانواده می کوشد تا خدمات لازم و موثر را در زمان و مکان مناسب برای جمعیت هدف ارایه کند.
چگونه در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی مناسبی داشته باشیم؟
اهمیت و نقش تغذیه صحیح در ایام مبارک رمضان بر کسی پوشیده نیست و مطالعات متعدد نشان داده است که روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر بسیار مفید و کمک کننده است.
یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان
به طور کلی پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد. در مورد اثرات مفید روزه داری در ماه مبارک رمضان بررسی ها و تحقیقات فراوانی صورت گرفته و تاثیر آن به شرط رعایت اصول تغذیه صحیح مورد تایید قرار گرفته است. در ادامه یک دستور غذایی عمومی در این ایام را با هم مرور می کنیم.
عادات غذایی غلط در ماه مبارک رمضان
یکی از عادات غذایی غلط روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد، افطار را با آب سرد و یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند که در این زمینه توصیه می شود افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آب جوش، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنیم.
راه های مقابله با تشنگی در طول روز
در مواقعی که ماه مبارک رمضان با روزهای بلند مقارن می شود، یکی از مشکلات اساسی روزه داران، بروز تشنگی در طول روز است.
چگونه از مسمومیت با قارچ در امان بمانیم؟
قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، اما همه آنها خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناکند. خوردن چند لقمه از این قارج ها می تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
تاثیر بستن کمربند ایمنی بر کاهش خطر برای سرنشینان جلو و عقب ماشین چگونه است؟
وقتی تصادفی رخ می دهد، سرنشین با سرعت وسیله نقلیه حرکت کرده، تجهیزات داخل خودرو پرتاب و به احتمال زیاد، راننده به فرمان و سرنشین جلو به داشبورد، برخورد می کند.
تنها راه آگاه شدن از وجود گاز مونو اکسید کربن در محیط چیست؟
به گفته معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، گاز مونو اکسید کربن گاز سمی معروف به قاتل خاموش است که دیده نمی شود و بو ندارد و تنفس آن می تواند جان انسان ها به ویژه جنین مادران باردار، نوزادان، کودکان، بیماران قلبی، تنفسی و هر فردی که آن را استشمام کند، به خطر اندازد.
چگونه از حوادث خانه تکانی پیشگیری کنیم؟
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از مردم خواست تا علاوه بر مراقبت از دچار شدن به حوادثی مانند سقوط از ارتفاع، نسبت به استفاده ناآگاهانه از مواد شوینده و پاک کننده شیمیایی در خانه تکانی پایان سال هوشیار باشند.
اهمیت تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی در کاهش پیامدهای کم شنوایی
به گفته رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بیش از 50 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و 60 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان، قابل پیشگیری اولیه هستند.