13 نکته برای کنترل افزایش وزن در مادران باردار مبتلا به چاقی و اضافه وزن
بیشتر از 50 درصد از زنان در دوران بارداری دچار اضافه وزن می شوند که عامل اصلی چاقی در دوران پس از بارداری نیز محسوب میشود. بر طبق استاندارهای موجود، زنان سالم، زنان دارای اضافه وزن و زنان چاق به ترتیب باید یازده و نیم تا شانزده کیلوگرم، 7 تا یازده و نیم کیلوگرم و پنج تا 9 کیلوگرم در دوران بارداری وزن اضافه کنند.
7 راهکار موثر برای پیشگیری و بهبود چاقی شکمی
چاقی شکمی که به آن چاقی مرکزی نیز گفته می شود، وضعیتی است که درآن مقدار زیاد چربی در ناحیه شکم تجمع می یابد و اطراف اندام های داخلی (مانند کبد) را احاطه می کند. چاقی شکمی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری قلبی و عروقی، دیابت، بیماری های کبدی و برخی از انواع سرطان ها را افزایش می دهد. حتی افرادی که وزن آنها در محدوده طبیعی است چنانچه دچار چاقی شکمی باشند باز هم در معرض بسیاری از بیماری ها قرار دارند.
چگونه کودک ما وزن مناسب داشته باشد؟
امروزه چاقی در دوران کودکی و نوجوانی به صورت یک مشکل همگانی درآمده و به سرعت در حال افزایش است. چاقی در سنین کودکی می تواند منجر به چاقی در بزرگسالی شود، به طوری که 40 تا 90 درصد کودکان چاق در بزرگسالی از چاقی رنج می برند. همچنین از جمله عوارض وزن زیاد می توان به دیابت، فشارخون بالا، بیماری های قلبی و عروقی، بلوغ زودرس در دختران و تاخیر در بلوغ در پسران، ابتلا به برخی از سرطان ها از جمله سرطان روده و معده، مشکلات تنفسی و مشکلات روحی مثل افسردگی و کاهش اعتماد به نفس اشاره کرد.
نشانه های مسمومیت با مونواکسیدکربن را بشناسیم
مسمومیت با مونوکسیدکربن یا گازگرفتگی مسمومیتی است که به خاطر تنفس گاز خطرناک مونوکسیدکربن ایجاد می شود. این مسمومیت که به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرمکن، پیک نیک و حتی زغال ایجاد می شود، بیشتر در زمستان دیده می شود.
تغییر سبک زندگی، بهترین روش پیشگیری و درمان چاقی
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر جهانی مطرح است. در سراسر جهان، 800 میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند و تخمین زده می شود که یک میلیارد نفر در جهان تا سال 2030 میلادی با چاقی زندگی کنند. گرچه عوامل مختلفی در ابتلا به چاقی موثر است، اما سبک زندگی ناسالم به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد کننده آن شناخته می شود.
نمک چگونه باعث افزایش وزن می شود؟
نمک جزو چاشنی هایی است که نگرانی های بسیاری در مورد مصرف زیاد آن مطرح شده است. میزان مجاز نمک مصرفی یک قاشق مرباخوری در روز است، در حالی که که در ایران مصرف آن دو برابر میزان توصیه شده است. مصرف زیاد نمک باعث افزایش ریسک ابتلا به بیماری های مختلف از جمله فشارخون بالا، بیماری های قلبی عروقی و کلیوی می شود. علاوه بر این تحقیقات جدید نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی غنی از نمک استفاده می کنند، اغلب وزن و دور کمر بیشتری در مقایسه با افرادی دارند که نمک کمتری مصرف می کنند.
خطر سقوط و شکستگی در روزهای برفی را جدی بگیریم
زمین خوردن های اتفاقی، از جمله مشکلات شایعی است که سالانه می تواند برای 30 درصد از بزرگسالان 65 سال به بالا اتفاق بیفتد و از این تعداد 10 تا 15 درصد از آنها دچار آسیب می شوند. با توجه به احتمال بارش برف در طی روزهای آینده در مناطقی از استان فارس و کشور، در ادامه با راه های پیشگیری از سوانح روزهای برفی آشنا می شویم.
چاقی، آغاز راه ابتلا به بیماری های غیرواگیر است
امروزه چاقی به یک اپیدمی جهانی تبدیل گشته است و نرخ اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان و کودکان همچنان در حال افزایش است. چاقی به عنوان حالتی از تجمع غیر طبیعی یا بیش از حد بافت چربی تعریف می شود که خطراتی برای سلامتی به همراه دارد. در واقع چاقی یک بیماری چند علیتی است و اغلب مجموعه و ترکیبی از ژنتیک، متابولیسم، سبک زندگی و انتخاب های غذایی، فاکتورهای اقتصادی اجتماعی و علت های روانشناختی (افسردگی و اضطراب) در ایجاد آن دخیل است. همچنین برخی از بیماری های غدد درون ریز و برخی از داروها نیز می تواند منجر به افزایش وزن شود. اما به طور کلی علت اصلی چاقی و اضافه ورن، نداشتن تعادل بین مقدار کالری دریافت شده با کالری مصرف شده است.
چگونه خانواده ها می توانند از فرزندان خود در برابر اعتیاد محافظت کنند؟
خانواده سالم قادر است به نیازهای اعضای خود از جنبه های مختلف پاسخ گوید، در چنین خانواده هایی فضای مقتدرانه ای وجود دارد، اما در عین اقتدار از انعطاف لازم برخوردار است، قبل از اینکه تصمیمی گرفته شود که بر تمامی اعضای خانواده تأثیر بگذارد، نظر دیگران هم شنیده می شود و هر عضو فرصت دارد تا احساس خود را که برای تصمیمگیری تأثیرگذار است، بیان کند.
اهداف برنامه ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه جامعه چیست؟
نا آگاهی های تغذیه ای افراد جامعه از عوامل موثر در بروز ناامنی غذایی و سوء تغذیه به صورت کم خوری، بیش خوری و ناترازی های تغذیه ای در کشور است؛ زندگی ماشینی، تغییر الگوی مصرف غذایی، گرایش به سمت مصرف فست فودها و غذاهای غیر خانگی را به دنبال داشته است که یکی از عوامل اصلی در روند رو به گسترش بیماری های غیر واگیر در کشور است.