با بیماری آسم و راه های پیشگیری و کنترل آن بیشتر آشنا شویم/ بخش 2
در بخش اول این مطلب با بیماری آسم و عوامل خطر بروز و شدت این بیماری آشنا شدیم. در این بخش نشانه های ابتلا به آسم و راه های تشخیص و کنترل آن را با هم دنبال می کنیم.
با بیماری آسم و راه های پیشگیری و کنترل آن بیشتر آشنا شویم/ بخش یک
آسم یک مسئله بهداشتی برای تمامی جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه به شمار می رود. بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 300 میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماری آسم رنج می برند. همچنین، سالانه حدود 300 هزار نفر به علت این بیماری جان خود را از دست می دهند و در صورت اقدام نابهنگام، طی 10 سال آینده این میزان حدود 20 درصد افزایش می یابد.
توصیه های مهم تغذیه ای هنگام آلودگی هوا با گرد و غبار و ریزگردها
یافته های مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه است. بسیاری از اجزای ریزگردها تحریک کننده و زمینه ساز بیماری های مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی و در موارد شدید سرطان ریه محسوب می شود.
راهکارهای ایمنی در هنگام صاعقه چیست؟
رعد و برق یا صاعقه از جمله پدیده های طبیعی است که می تواند خطرناک و کشنده باشد. با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع بارش های موسمی و احتمال بالای رخداد صاعقه، رعایت نکات زیر در پیشگیری از بروز حوادث مرتبط با رعد و برق می تواند بسیار کمک کننده باشد.
حدود 15 سانتی متر ارتفاع آب می تواند تعادل فرد را مختل کند
در هنگام بروز سوانحی مانند سیل و زلزله، مهم ترین نکته داشتن سطحی از آمادگی و آگاهی صحیح نسبت به اقدامات ایمنی است که می تواند پیامدهای منفی این سوانح را به کمترین میزان کاهش دهد.
به مناسبت هفته جهانی تیروئید، با این غده درون ریز بیشتر آشنا شویم
تیروئید یک غده کوچک بال پروانهای شکل است که در جلوی گردن و حنجره قرار گرفته است و با وجود اندازه بسیار کوچک، نقش فوق العاده مهمی در کنترل سوخت و ساز بدن و تنظیم کار سلول ها دارد. این عضو از بدن، با تولید هورمون هایی به نام «تیروکسین» و «ترییدوتیرونین» (T3 و T4) و ترشح آنها به جریان خون، وظایف خود را انجام می دهد. هرگونه اختلال در عملکرد این غده و تغییر در ترشح این هورمون ها می تواند منجر به بروز علایم بیماری در فرد شود.
چرا مصرف دخانیات در مکان های عمومی ممنوع است؟
مکان عمومی به محلی اطلاق می شود که افراد مختلف جامعه می توانند برای تفریح، استراحت، ورزش و یا سایر خدمات به آنجا مراجعه کنند. فعالیت در اماکن عمومی، از قوانین کشوری تبعیت می کند و یکی از این قوانین، قوانین مرتبط با سلامتی افراد است. در مکان های عمومی افراد مجاز به ایجاد شرایط مخاطره آمیز برای سلامت عموم اعم از متصدیان، کارگران، مشتریان نیستند.
مصرف دخانیات، عامل تشدید کننده بیماری کرونا ویروس
مصرف دخانیات یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری ها است و سالانه موجب مرگ بیش از 8 میلیون نفر در جهان می شود. در دوران کرونا این خطر می تواند با شدت بیشتری سلامت افراد را تحت تاثیر قرار داده و عامل تشدید کووید19 باشد. در ادامه با برخی از مهم ترین آسیب های ناشی از مصرف دخانیات برای سلامت افراد، آشنا می شویم:
مصرف قلیان چه پیامدهایی برای سلامت به همراه دارد؟
آمارهای موجود نشان می دهد که سن مصرف دخانیات و قلیان در کشور به سنین نوجوانی کاهش یافته و «دسترسی به قلیان» از مهمترین دلایل مصرف آن در این گروه سنی است.
رهنمودهای غذایی ایران/بخش یک
هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود (food Based Dietary Guildline FBDG) که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اطلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند. رهنمودهای غذایی ایران شامل پیام های کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر تدوین شده است. در ادامه با این رهنمودها آشنا می شویم: