راهکارهای ایمنی در هنگام صاعقه چیست؟
رعد و برق یا صاعقه از جمله پدیده های طبیعی است که می تواند خطرناک و کشنده باشد. با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع بارش های موسمی و احتمال بالای رخداد صاعقه، رعایت نکات زیر در پیشگیری از بروز حوادث مرتبط با رعد و برق می تواند بسیار کمک کننده باشد.
حدود 15 سانتی متر ارتفاع آب می تواند تعادل فرد را مختل کند
در هنگام بروز سوانحی مانند سیل و زلزله، مهم ترین نکته داشتن سطحی از آمادگی و آگاهی صحیح نسبت به اقدامات ایمنی است که می تواند پیامدهای منفی این سوانح را به کمترین میزان کاهش دهد.
به مناسبت هفته جهانی تیروئید، با این غده درون ریز بیشتر آشنا شویم
تیروئید یک غده کوچک بال پروانهای شکل است که در جلوی گردن و حنجره قرار گرفته است و با وجود اندازه بسیار کوچک، نقش فوق العاده مهمی در کنترل سوخت و ساز بدن و تنظیم کار سلول ها دارد. این عضو از بدن، با تولید هورمون هایی به نام «تیروکسین» و «ترییدوتیرونین» (T3 و T4) و ترشح آنها به جریان خون، وظایف خود را انجام می دهد. هرگونه اختلال در عملکرد این غده و تغییر در ترشح این هورمون ها می تواند منجر به بروز علایم بیماری در فرد شود.
چرا مصرف دخانیات در مکان های عمومی ممنوع است؟
مکان عمومی به محلی اطلاق می شود که افراد مختلف جامعه می توانند برای تفریح، استراحت، ورزش و یا سایر خدمات به آنجا مراجعه کنند. فعالیت در اماکن عمومی، از قوانین کشوری تبعیت می کند و یکی از این قوانین، قوانین مرتبط با سلامتی افراد است. در مکان های عمومی افراد مجاز به ایجاد شرایط مخاطره آمیز برای سلامت عموم اعم از متصدیان، کارگران، مشتریان نیستند.
مصرف دخانیات، عامل تشدید کننده بیماری کرونا ویروس
مصرف دخانیات یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری ها است و سالانه موجب مرگ بیش از 8 میلیون نفر در جهان می شود. در دوران کرونا این خطر می تواند با شدت بیشتری سلامت افراد را تحت تاثیر قرار داده و عامل تشدید کووید19 باشد. در ادامه با برخی از مهم ترین آسیب های ناشی از مصرف دخانیات برای سلامت افراد، آشنا می شویم:
مصرف قلیان چه پیامدهایی برای سلامت به همراه دارد؟
آمارهای موجود نشان می دهد که سن مصرف دخانیات و قلیان در کشور به سنین نوجوانی کاهش یافته و «دسترسی به قلیان» از مهمترین دلایل مصرف آن در این گروه سنی است.
رهنمودهای غذایی ایران/بخش یک
هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود (food Based Dietary Guildline FBDG) که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اطلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند. رهنمودهای غذایی ایران شامل پیام های کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر تدوین شده است. در ادامه با این رهنمودها آشنا می شویم:
انواع بلایا و روش های کاهش خطر و پیامدهای ناشی از بلایا را بشناسیم/ بخش یک
خدمات سلامت در بلایای طبیعی عامل اصلی بقای انسان هاست، چرا که بلایا همیشه تأثیر چشمگیری بر بهداشت، سلامت عمومی و رفاه جمعیت آسیب دیده دارد. ارائه خدمات سلامت در بلایای طبیعی یکی از ارکان اصلی مدیریت بحران بوده و لازم است از کیفیت و کمیت مناسبی برای تأمین سلامت جامعه آسیب دیده برخوردار باشد.
ضرورت کاهش مصرف نمک در کودکان را جدی بگیریم
ر حال حاضر مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماری هایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه می شود.
رهنمودهای غذایی ایران/بخش 2
رهنمودهای غذایی ایران با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر تدوین شده است. در این مطلب آموزشی و در ادامه بخش نخست، به سایر پیام های کلیدی در مورد مصرف لبنیات، روغن و انواع گوشت می پردازیم.