01 آذر 1403

  • 1400/02/11
  • - تعداد بازدید: 87
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش برنامه پزشکی خانواده و تاثیر آن در بهبود سلامت جامعه و مدیریت منابع، از زبان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در برنامه پزشکی خانواده، اعتماد متقابل، زیربنای ارتباط بین پزشک و بیمار است و پزشک خانواده می کوشد تا خدمات لازم و موثر را در زمان و مکان مناسب برای جمعیت هدف ارایه کند.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در برنامه پزشکی خانواده، اعتماد متقابل، زیربنای ارتباط بین پزشک و بیمار است و پزشک خانواده می کوشد تا خدمات لازم و موثر را در زمان و مکان مناسب برای جمعیت هدف ارایه کند.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: سال هاست نظام ارجاع و پزشکی خانواده در کشورهای پیشرو به عنوان سیستم ارایه بهینه خدمات سلامت نقش مثبت و سازنده ای را ایفا می کند.

او افزود: از طرفی سازمان های جهانی و منطقه ای این برنامه را برای ساماندهی نظام ارایه خدمات به کشورهای در حال توسعه پیشنهاد می کنند و استقرار نظام ارجاع برای پاسخگویی موثر به نیازهای سلامت جامعه و استقرار عدالت در ارایه خدمات، از سوی سازمان های جهانی توصیه می شود.

سلامت محوری به جای درومان محوری؛ رکن اصلی پزشکی خانواده

دکتر همتی با بیان اینکه سلامت محوری و ارتقای سطح سلامت افراد و جمعیت به جای درمان محوری، رکن اصلی این برنامه است، اضافه کرد: از دیگر ارکان و رویکردهای برنامه پزشک خانواده می توان به ارایه بسته های خدمتی مشخص، بیماریابی، ثبت اطلاعات دموگرافیک و ارتقای سلامت جمعیت هدف اشاره کرد.

این مقام مسوول در دانشگاه، ارایه خدمات به صورت تیمی و با محوریت پزشک خانواده را از مزایای این روش برشمرد و تاکید کرد: در نهایت با استفاده از این روش، شاهد افزایش سطح سلامت جامعه، کنترل منظم و قابل ارزیابی بیماری های واگیر و غیرواگیر و کنترل منابع به ویژه برای کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه نیافته خواهیم بود.

او ادامه داد: در نظام سلامت مبتنی بر پزشک خانواده، مدیریت و پایش ارایه دهندگان و دریافت کنندگان خدمت، آسان تر بوده و دسترسی به نظام آماری را ساده تر می کند.

دکتر همتی توضیح داد: در کشور ما نیز از دهه چهل به بعد، کم و بیش ساختارسازی و تدوین قوانین به صورت مقطعی و گاهی سازمان یافته تر موردنظر سیاستگذاران سلامت و قانونگذاران بوده و در نهایت تثبیت نظام شبکه های بهداشتی درمانی و استقرار پزشکی خانواده، ابتدا در روستاها و به سپس چندین شهر و استان را به دنبال داشته است.

او یادآور شد: در سال های اخیر، گسترش برنامه پزشکی خانواده به شهرها و استان هایی مانند فارس، مازندران و آذربایجان نیز با تجارب و دستاوردهای غیرقابل اغماض همراه بوده که البته موفقیت ها و ناکامی هایی را نیز به همراه داشته است.

معاون بهداشت دانشگاه اشاره کرد: این برنامه می تواند با سطح بندی خدمات و دروازه بانی پزشک خانواده سبب افزایش دسترسی آسان تر و ارزان تر جمعیت به نظام ارایه خدمات در مسیر تعریف شده به صورت فعال و غیرفعال و همچنین مصرف بهینه منابع شود./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 40649
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید